"Elkxrtuk" – Másodfokon visszavágott Kálomista Gábor

"Elkxrtuk" – Másodfokon visszavágott Kálomista Gábor

Hann Endre az ítélethirdetést követően elviharzott a bíróság épületéből.

A Fővárosi Ítélőtábla Másodfokon a Megafilm Kft. produkciós cégnek adott igazat abban a perben, amit Hann Endre indított az Elkxrtuk című film kapcsán – írja az Index. Első fokon még vesztett a producer – másfél millió sérelemdíj megfizetésére, nyilvános sajnálkozásra és a további jogsértésektől eltiltásra kötelezték -, de jelezte, a per folytatódik. A mostani ítélet már jogerős.

A bíróság úgy ítélte meg, hogy az Elkxrtuk című film alkotói, művészeti szabadsága erősebb, mint a felperes személyiségi jogai, védelme, ráadásul a mediános Hann Endre közszereplőként egyébként is többet kell, hogy tűrjön az átlagembereknél; a filmben kifogásolt megjelenés jogszerű.

Hírdetés

A korábbi bírósági döntés még úgy látta, hogy a felperes Megafilm megsértette a felperes jó hírnevéhez fűződő személyiségi jogait a megafilm.hu oldalon megjelent közleményében.

Kálomista Gábor korábban a portálnak elmondta, kifejezetten örül annak, hogy Hann Endre részéről a film tartalmi részével kapcsolatban nem volt probléma, és „abban teljes egyetértés alakult ki a bíróságon, hogy a filmben is megjelenő 2006-os események köztörvényes, államellenes cselekmények voltak”.

A jogerős döntést követően Hann Endre azonnal elhagyta az épületet.

Nyitókép: Facebook/Landauer Gabor

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »