Elkezdték postázni a felhívásokat a kétszer oltottaknak – ez áll benne

Elkezdték postázni a felhívásokat a kétszer oltottaknak – ez áll benne

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő küldi a levelet.

Mint ismert, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón jelentette be, hogy megkeresik azokat, akik június 10-ig megkaptak két koronavírus-oltást (összesen 3,7 millió ember), de még nem kaptak harmadikat, hogy kérjék az ismétlő dózist. Nekik ugyanis már lejár az a 6 hónap, ami alatt a tudományos konszenzus szerint jelentősen lecsökken a szervezet védekezőképessége a kórokozó ellen.

Hírdetés

Vasárnapra a hvg.hu több olvasója is jelezte: megkapta a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő levelét arról, hogy kérje a harmadik oltását. A NEAK emlékeztet, hogy a vírus erőteljesen terjed, sokan megbetegszenek, a korábban kapott védőoltások hatása pedig néhány hónap elteltével gyengül.

„Nyilvántartásunk szerint Ön még nem igényelte a 3. megerősítő oltást. Saját maga és családtagjai egészségének védelme érdekében arra kérjük, hogy ezt tegye meg! A megerősítő oltás újból magas szintre emeli a védettséget” – írják.

A levélben szerepel, hogy december 12-ig tart a meghosszabbított az oltási akció, amikor időpontfoglalás nélkül is lehet oltást kérni a kórházi oltópontokon reggel 7 és este 7 között. Aki biztosan el akarja kerülni a tumultust, foglalhat időpontot is az eeszt-ben.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »