Elkezdték megadni magukat a Szeverodonyeckben körülzárt ukránok

Az ukrán fegyveres erők néhány, a szeverodonyecki Azot vegyi üzemben körülzárt katonája megadta magát – közölte Andrej Marocsko, a luhanszki „népi milícia” alezredese a Luhanszki Tájékoztatási Központ pénteki közleménye szerint.

Hírdetés

„A Szeverodonyeck városban lévő Azot üzem területén végrehajtott különleges katonai művelet során valóban néhány ukrán katona meghozta a helyes döntést” – hangoztatta Marocsko.
   
A tiszt a Pervij Kanal orosz tévécsatornán azt mondta, hogy az orosz és a luhanszki „szövetséges erők” csütörtökön „mini hídfőállásokat” hoztak létre a támadáshoz a szeverodonyecki ipari zónában, és megkezdték a terület „megtisztítását”. Elismerte, hogy az ellenség makacsul ellenáll, és gázlón kap utánpótlást kap a Sziverszkij Donyec folyón át. Mint mondta, ezeket a kísérleteket elfojtják.
   
Korábbi jelentések szerint a szeverodonyecki ipari övezetben lévő ukrán alakulat létszáma elérheti a 2500 főt, egynegyedük „külföldi zsoldos” lehet. Utóbbiak között Leonyid Paszecsnyik, a „Luhanszki Népköztársaság” vezetője szerint amerikaiak, britek és lengyelek vannak. Vitalij Kiszeljov, a „köztársaság” belügyminiszter-helyettese azt mondta, hogy az Azotban akár 1200 civil „túszt” is fogva tarthatnak.
   
Gyenyisz Pusilin, a „Donyecki Népköztársaság” vezetője Telegram-bejegyzésben közölte, hogy az ukrán erők pénteken hat pontról nyitottak tüzet a szakadár köztársaság székhelyére, de ezek mindegyikét elfojtották. Állítása szerint az ukrán csapatok újabb haditechnikát vonnak össze, hogy ismét csapásokat mérjenek Donyeckre.
   
A helyi hatóságok szerint az ukrán tüzérség pénteken mintegy 200 lövedéket lőtt ki Donyeckre. Pusilin hétfőn nyilvánosan kért erősítést Moszkvától az ukrán támadások elfojtásához.
 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »