Elkezdték lebontani a meggyilkolt Ján Kuciak és Martina Kušnírová házát (VIDEÓ)

Elkezdték lebontani a meggyilkolt Ján Kuciak és Martina Kušnírová házát (VIDEÓ)

Elkezdték lebontani a meggyilkolt Ján Kuciak és Martina Kušnírová házát (VIDEÓ) Kulcsár Péter2023. 03. 21., k – 09:54 Nagymácséd |

A hozzátartozók kérésére lebontják azt a házat, amelyben 2018-ban megölték Ján Kuciak újságírót és jegyesét, Martina Kušnírovát. A helyén a szólásszabadság emlékműve épül.

Nem sokkal 9 óra után elkezdték lebontani a 2018 februárjában meggyilkolt Ján Kuciak oknyomozó újságíró és jegyese, Martina Kušnírová házát. A munkát a Hrachostav vállalat ingyenesen vállalta.

Hírdetés

A Záhrada (Kert) elnevezésű emlékmű terve Benjamín Brádňanský, Vít Halada és Martin Piaček művészektől származik.

Az alkotás egyrészt a múlt eseményeit idézi majd fel, másrészt tered ad a gondolkodásnak és a jövőbe való betekintésnek – magyarázták a szobrászok.

Olyan emlékhelyet szeretne létrehozni a megye, amely emléket állít a két meggyilkolt fiatalnak, és egyben üzenetet közvetít a jövő generációi számára. „A hozzátartozók kívánságának megfelelően a nagymácsédi telken levő összes épületet felszámolják. Az emlékmű felállítását a megye finanszírozza” – mondta Jozef Viskupič megyeelnök.

A tervek elkészítése és a közbeszerzés lezárulta után jövőre kezdődne el az építkezés. Az emlékmű építésének becsült költsége áfával együtt 388 220 euró.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »