Elkezdődött a Klubrádió és a médiahatóság közötti per

Elkezdődött a Klubrádió és a médiahatóság közötti per

Mint arról ma beszámoltunk, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH Médiatanács) keddi ülésén felfüggesztette a budapesti FM 92,9 MHz közösségi rádiós frekvencia használatára vonatkozó pályázatának lebonyolítását. A Media1 szerint a felfüggesztés nem jelenti azt, hogy a frekvenciát még jelenleg használó Klubrádió 2021. február 14. után tovább használhatná azt, sőt, épp ellenkezőleg.

Friss hírek szerint szerdán elindult a Fővárosi Törvényszéken a Klubrádió Zrt. által a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság ellen indított közigazgatási per, amelyet a rádiós társaság azért indított, mivel úgy véli, jogsértő az a határozat, amellyel az NMHH Médiatanácsa megtagadta a médiaszolgáltatási jogosultságának meghosszabbítását.

Hírdetés

A Klubrádió azonnali ideiglenes bírói jogvédelmi intézkedést kért annak érdekében, hogy február 14. után akkor se némítsák el, ha addigra nem születik jogerős ítélet a perben – írja a Média1.

Stock Richárd, a Klubrádió vezérigazgatója és Váci Tímea, a Klubrádió jogi képviseletében segítséget nyújtó TASZ jogásza arról beszélt, hogy a pályázati eljárás végeredménye 5, de akár 10-12 hónap múlva lehet csak meg figyelembe véve a fellebbezési időket.

Mindez azonban tetemes károkat okozna a Klubrádió működése szempontjából, valamint sérülne a hallgatóik tájékozódáshoz fűződő joga és a médiatörvény sokszínű médiapiacra irányuló rendelkezése.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »