Elkészült az Angyalföld és Zugló közötti új felüljáró látványterve

Elkészült az Angyalföld és Zugló közötti új felüljáró látványterve

A beruházás előkészítésének a Városliget autómentesítésének szándéka adott apropót, de az új híd az Angyalföld és Zugló közötti villamosos, trolibuszos, közúti, kerékpáros és gyalogos kapcsolatok, a vasúti átszállópont miatt is kiemelt jelentőségű.

Elkészültek a Rákosrendező fölötti híd és kapcsolódó úthálózatát tartalmazó tanulmánytervek, amelynek alkalmából tervismertető fórumot tartottak: a BFK megbízására a hidat és térségét tervező Speciálterv Építőmérnöki Kft. és a Mexikói úti P+R-t tervező KÖZTI vezetőivel közösen, az érintett kerületek és a Fővárosi Önkormányzat vezetői számára.

Hírdetés

A Budapest Fejlesztési Központ a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa kezdeményezésére, a Kormány döntése és finanszírozása alapján végzi az előkészítést Fürjes Balázs államtitkár felügyeletével.

Mint Vitézy Dávid egy Facebook-bejegyzésében írta, a projekt legfontosabb része a Rákosrendező vasútállomás feletti híd, illetve a nagykapacitású parkolóházak megépítése a Mexikói úti metróvégállomásnál, ugyanakkor kiemelt cél a környezetrendezés, a közlekedési módváltás elősegítése, továbbá a vasút és a gyorsforgalmi út terület elválasztó hatásának a megszüntetése. Jelenleg Angyalföld és Zugló között a Hungária körúti felüljáró és az 1-es villamoson kívül nincs értékelhető közlekedési kapcsolat, így új átkelést tervezünk Budapest két legnépesebb kerülete között új villamos-, és trolibusz vonalakkal számolva, a közúti és kerékpáros lehetőségek fejlesztése mellett. A projektnek fontos célja, hogy a Városligetből az M3-as forgalmát kivigyük, de nem olyan formában, hogy ezt a forgalmat az új Szegedi úti felüljáróra vezessük, ez leginkább azt a célt szolgálná, hogy a két kerület közötti közlekedési kapcsolatokat javítsa és ezzel hozzon létre új, a Városliget autómentesítését lehetővé tevő közúti kapacitásokat a Hungária körgyűrűn.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »