Elkészült a mátraverebély-szentkúti Szűzanya huszonötödik ruhája

Elkészült a mátraverebély-szentkúti Szűzanya huszonötödik ruhája

Huszonhárom éve készíti ruháit és szolgál Szűz Máriának a mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhely kegyszobrának öltöztetője, Varga Ottóné Magdolna. A csodatételeiről híres szobor megkapta huszonötödik ruháját is.

Egy hónapig tart, amíg a nagy gondosságot, precizitást igénylő kézimunka elkészül. Ilyenkor Varga Ottóné Magdolna félreteszi a menyasszonyi ruhák varrását, és napi nyolc–tíz órában a Szűzanya, valamint a kezében lévő kis Jézus különleges, a liturgia színének megfelelő öltözetét készíti.

A legutóbbi ruha a nagyböjthöz kapcsolódóan lila színt kapott. Most pedig a karácsonyi ünnepnek megfelelően fehér, díszes ruhába öltöztetik Máriát.

„A ruhaváltások alkalmával a férjemmel kocsiba ülünk, és Ipolytarnócról, 50 kilométerről Szentkútra utazunk. Ez egy egynapos munka. A kegyszobrot kivesszük a helyéről. A karja levehető, így tudjuk ráadni az új ruháját, amelyek egy része szekrényben, a másik része pedig a kegyhely fogadóépületének kiállítótermében található” – mondta el a 67 éves varrónő, aki nemcsak a ruhákat, hanem a bazilika terítőit is elkészíti ezekre az alkalmakra, így az egész templomot díszbe öltözteti.

Mindezt teljes odaadással, szolgálatból teszi huszonhárom éve.

Hírdetés

Legközelebb Ferenc pápa tiszteletére tervez új ruhát varrni Magdolna, aki bízik benne, hogy a mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhelyre is ellátogat a Szentatya.

 

További információ: www.szentkut.hu, www.vargaottone.hu

Forrás és fotó: Mátraverebély-Szentkút Nemzeti Kegyhely

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »