Elkészült a leghitelesebb és -kiegyensúlyozottabb dokumentumfilm: az Orbánisztán Alföldi-, Heller- és Heisler-félék megszólaltatásával

Augusztus 4-én, a berlini Kino Moviemento moziban mutatják be Trammer Era Orbánistan című 57 perces "dokumentumfilmjét". A film leírása szerint a 2010 óta regnáló "autoriter Orbán-kormány" olyan intézkedéseit mutatja be, mint "a média és a sajtó centralizálása", az "alternatív kulturális intézmények bezárása", a "színházak és múzeumok politikai alapú beavatkozása (sic!) és az oktatáspolitika felforgatása".

Trammer filmjében megszólal többek közt az ex-Nemzeti Színház-igazgató Alföldi Róbert, a kultúratudománnyal foglalkozó publicista Marsovszky Magdolna, Heller Ágnes filozófus, a Mazsihisz-elnök Heisler András, valamint Bárdos Deák Ági, az "alternatív zenei szcéna" tagja, baloldali aktivista.

Hírdetés

A rendező a tüntetések állandó kísérőzenekaraként is ismert Rhytms of Resistance aktivista-ütősegyüttes tagja volt, mielőtt Berlinbe költözött, ahol egyetemi tanulmányai során elnyerte a német Baloldali Párt ösztöndíját – ennek keretében kezdett el efféle hasznos és értelmes filmeket készíteni.

(HVG nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »