Elkergették Putyin lányát Hollandiából

Elkergették Putyin lányát Hollandiából

Marija Putyina, az orosz elnök lánya minden jel szerint elhagyta Hollandiát, ahol barátjával lakott. Hilversum városka polgármestere, Pieter Broertjes már korábban azt nyilatkozta, hogy a nőnek nincs helye a nyugat-európai országban a Malaysia Airlines MH17-es járatának lelövése után.

A Mirror szerint Putyin lánya nem messze lakik attól a reptértől, ahonnan a lelőtt gép felszállt múlt csütörtökön. A gépen 298 utas volt, ebből 193 holland. Felmerült a gyanú, hogy az oroszok által támogatott ukrajnai oroszbarátok lőtték le a gépet egy Buk rakétával, legalábbis a nyugati országok ezt a verziót látják elképzelhetőnek.

Hírdetés

Hollandiában Marija távozását sokan követelték, így tett Hilversum város polgármestere is. Ide szállították az áldozatot holttestét a tragédia után. Marija egy kétmillió font értékű házban lakott párjával, a holland Jorrit Faasennel, aki az orosz Gazprom egyik vezetője. Az ukrán aktivisták publikálták a címűket, ami után állítólag érthető módon eltűntek. Egyes pletykák szerint Moszkvába mentek.

Marija és párja évek óta Voorschoten lakója. Jorrit Faassen 2010-ben azzal került be a hírekbe, hogy Moszkvában egy közúti elsőbbségadási vitában baseballütőkkel brutálisan megverték azok a testőrök, akik egy ismert bankvezért, Matej Urint védtek. Urin és a hét testőre négy-négy évet kapott.

A párnak egy gyermeke van. Voorschotenben három házat vettek, tavaly pedig maga Putyin is elment meglátogatni az unokáját, de a pár állítólag máig is egy moszkvai lakcímre van bejelentve. A nyugat-európai országban élő ukránok MH17-es lelövése óta több tüntetést is tartottak az egyik voorschoteni ház előtt.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »