Elképesztő űrruhát mutatott be Elon Musk

Elképesztő űrruhát mutatott be Elon Musk

WASHINGTON. Elon Musk ûrtechnológiai cége annyira jól halad a fejlesztéssel, hogy már meg is tudták mutatni az elsõ ténylegesen mûködõ ûrruhájukat.

Elon Musk az Instagramon mutatta meg az elsõ képet a SpaceX fejlesztés alatt alló saját ûrruhájáról. A cégvezér igyekezett hangsúlyozni, hogy ez már nem egy koncepció, hanem egy ténylegesen mûködõ példány, ami ráadásul jelen formájában képes kibírni az ûrben tapasztalható vákuum nyomásának kétszeresét.

Érdekes, hogy Musk a bejegyztésében kifejezetten megemlíti, hogy hatalmas kihívás volt megtalálni az egyensúlyt a funkció és a kinézet között. Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy egy ilyen kritikus elemnél, mint az ûrruha, miért merül fel egyáltalán a kinézet, mint fontos prioritás?

Hírdetés

Erre hivatalos válasz egyelõre nincs, de mivel a SpaceX egy magánvállalkozás, melynek célja, hogy a közeli jövõben nagyobb mennyiségben utaztasson "hétköznapi" embereket az ûrbe, vélhetõen nagyon fontos a marketing szerepe – egy ilyen menõ, sci-fi filmekbe illõ ûrruha pedig sokkal vonzóbb lehet mint a hagyományos.

Míg a Boeing egy külsõs céggel, a kifejezetten erre szakosodott David Clark Companyval közösen fejleszti saját ûrruháját, addig a SpaceX ezt is házon belül végzi, mint ahogy manapság a legtöbb tervezési és gyártási folyamatot, Musk szerint ugyanis így hosszú távon csökkenthetõk a költségek és jobban tudják irányítani a folyamatokat.

Musk ígéretei szerint a következõ napokban további részleteket és képeket kapunk majd a SpaceX ûrruhájáról.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »