Elképesztő tények az ókori egyiptomi civilizációról

Az ókori egyiptomi civilizáció hemzseg a vaskalapos történelemtől. Az ókori Egyiptomot több millió ember a Földön valaha létező egyik leglenyűgözőbb kultúraként tartja számon. De róla nem csupán ez mondható el, hanem majdnem mindenki elismeri, hogy az egyik legrejtélyesebb kultúra volt bolygónk múltjában.

Több ezer évvel ezelőtt soha nem látott fellendülést élt át Egyiptom: gondoljunk itt a piramisokra és a Nagy Szfinxre a gízai fennsíkon, de ezek messze nem merítik ki az egykori birodalom titkait. Lássunk néhány olyan példát, melyekről sokaknak még nincs tudomásuk, vagy ha van, akkor nem feltétlenül értékelik kellőképpen!

 

 

Az ókori egyiptomi nyelv az egyik legősibb nyelv a bolygón. Öt fázisra osztják a tudósok: óegyiptomi, közép-egyiptomi, késő-egyiptomi, démotikus és kopt. (Léteznek más kategóriák is.)

 

Az ókori írásrendszer, amely a szent vésetek (hieroglifák) komplex rendszere, egészen Kr. e. 2690-ig követhető nyomon.

 

Amennyiben 1799-ben nem fedezték volna fel a Rosette-i Követ, akkor nagy valószínűséggel még mindig gondban lennénk az egyiptomi nyelv megfejtésével.

 

Az ókori egyiptomiak az első civilizációk között voltak, amelyek komplex írásrendszerrel bírtak.

 

Az egyik legnagyobb találmányuk az idő mérése volt. Nem csupán a naptár feltalálása fűződik a nevükhöz, hanem olyan gép létrehozása is, amely képes nyomon követni az idő múlását: ez nem más, mint a vízóra és a napóra.

 

A legrégibb egyiptomi kézirat 80 éven át rejtve volt, amúgy nyolc láb hosszúságú. Érdekes, de nem egyedülálló, hogy ez az ősi írás „természetfeletti lények” leírását is magában foglalja. Egyes vélekedések szerint 4000 éves lehet.

 

Az ókori egyiptomiak fejlett csatornákat készítettek, melyeket az építkezéseikhez szükséges építési anyagok és egyéb más áruk szállítására is használtak.

 

Fejlett mesterségbeli szakértelemmel rendelkeztek. Például a fémművesség úttörői voltak. Az első bronzeszközök készítése is a nevükhöz fűződik, ugyanakkor a réz és az ón olvasztásában és alkalmazásában is élen jártak.

 

A naptárukat 3 részre osztották a szerint, hogy Nílus vize a rendelkezésükre állt-e. Ez alapján a következő évszakokat különböztethetjük meg: ahet – áradás, peret – sarjadás, semu – forróság/aszály.

 

Alkalmazták a tízes számrendszert, melyet hét különböző jelképpel ábrázoltak.

 

A keménymaghoz tartozó tudósok szerint Kr.e. 1650-től bizonyított a szorzás, az osztás, a törtszámok, a prímszámok, a lineáris egyenletek és a geometria alkalmazása is.

 

Rendkívüli jelentőséggel bírt a szépség és a higiénia az ókori Egyiptomban. Ma is sok mindent használunk mindennapjainkban ezek közül: fogkefét, fogkrémet, leheletfrissítőt, magassarkú cipőt, parfümöt, ajakrúzst, szemfestéket, parókát és ékszereket számos más kiegészítő mellett.

 

Az egyiptomiak állították elő az első „földönkívüli eredetű” nyakláncot. Röntgen-vizsgálattal kimutatták, hogy egy 1911-ben talált nyaklánc meteoritból származó vékony vaslemezekből készült, amelyeket egy kalapáccsal formáltak meg és gyöngyalakban sodortak fel.

 

A Tutankhamon fáraó sírjában talált egyik tőr a világűrből származik. Valamiképpen. A tudományos vizsgálat szerint, melyet olasz-egyiptomi kutatók végeztek, akik röntgen fluoreszcencia-elemzéssel megállapították, hogy a tőr a Kr. e. 14. századi, s a tőrt alkotó lapot meteoritdarabokból készítették. A kutatások szerint a vastőr összetételének egy része a következő: 10% nikkel, 0,6% kobalt, ami jellemző a meteoritokra.

Hírdetés

 

Hivatalosan nem elfogadott, ugyanakkor nagyon valószínű, hogy az egyiptomiak körbehajózták a Földet, így ellátogattak Amerikába is. 1992-ben egy német tudós hasist, dohányt és kokaint talált ókori egyiptomi múmiák hajában és csontjaiba. A mumifikálás korában – legalábbis a tudomány mai állása szerint – dohány és a kokain csak az Újvilágban létezett.

 

Az egyiptomiaknak sikerült először háziasítani a macskát. A cicákat kártevőirtásra is használták.

 

Elsőként találták fel a zárakat, a kulcsokat és a légkondicionálás kezdetleges formáit, hogy önmagukat hűteni tudják.

 

A „nagy hálószoba” elképzelése a szakértők szerint elsőként az ókori Egyiptomban jelent meg.

 

Több ezer évvel a modern csillagászat előtt az ókori egyiptomi papok felfedeztek egy halványuló bináris rendszert az égbolton.

Kr. e. 1244-re nyúlik vissza ennek a rejtélyes csillagrendszernek a feljegyzése: Kairói Papirusz 86637, mely Egyiptomban készült, s ebben az Algol csillag játszik főszerepet az idő mérésében.

 

A Torinói Királyi Papirusz az egyik legizgalmasabb egyiptomi szöveg. Kísértetiesen hasonlít a sumér királylistához és az egyiptomi istenekről szól.

 

Sok más hasonló kuriózumot említhettünk volna még az ókori misztériumokból.

Akit jobban érdekelnek a rejtélyek, annak jó szívvel ajánlom legújabb könyvemet:

ISTENEK BEAVATÁSAI – Az egyiptomi misztériumiskolák: https://napvallas.hu/konyvrendelo/

 

A cikk alapjául szolgáló forrás: https://www.ancient-code.com/23-mind-boggling-facts-ancient-egyptian-civilization/

 

A cikket fordította és szerkesztette: Száraz György

 

Engedd meg, hogy figyelmedbe ajánljam a napvallás eseményeit!

 

 

Részletes eseménynaptárunkat itt találod: https://napvallas.hu/programnaptar/

 

Részt vehetsz programjainkon:

 

Istentiszteletek http://napvallas.hu/programok/tudj-meg-tobbet-az-istentiszteletekrol-es-ami-mogottuk-van/

Aurafejlesztő és Meditációs Klubok http://napvallas.hu/programok/aurafejlesztoi/

Főnix-programok http://napvallas.hu/programok/fonix-pHYPERLINK “http://napvallas.hu/programok/fonix-program/”rogram/

Egómentesítő kurzusok http://napvallas.hu/programok/egomentesito-kurzus/

Karma Oldó Napok http://napvallas.hu/programokHYPERLINK “http://napvallas.hu/programok/karma-oldo-nap/”/karma-oldo-nap/

Szer-napok (szent ünnepnapjainkon) https://www.facebook.com/napvallas/?fref=ts

Ébresztő Táborok https://napvallas.hu/programok/holisztikus-tabor/

Bel- és külföldi zarándoklatok https://www.facebook.com/napvallas/?fref=ts

Ízisz Napjai https://napvallas.hu/programok/izisz-napjai/ 

 

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül!

 

Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához!

 

Boldog napot

The post Elképesztő tények az ókori egyiptomi civilizációról appeared first on Boldognapot.hu.


Forrás:boldognapot.hu
Tovább a cikkre »