Elképesztő támadáshullám Magyarország ellen a hazug híreket közlő nyugati sajtóból

Elképesztő támadáshullám Magyarország ellen a hazug híreket közlő nyugati sajtóból

news-1

THE JERUSALEM POST

Maratoni hosszúságú cikkben foglalkozik Tibor Krausz azzal a témával, amely ezt a címet kapta: Magyarország virágzó zsidó közössége az antiszemitizmussal és a holokauszt revizionizmussal néz szembe. Alcím: „Félelem és gyűlölködés Budapesten”. Néhány említett név: Bayer Zsolt, Fischer Ádám, Köves Slomó. (A Gazsó-féle MTI egyetlen közel-keleti tudósítója, Shíri Zsuzsa Jeruzsálemből nyilván nem vette észre a még ott is rendkívüli terjedelműnek számító cikket.)

 CBC

Igen hosszú tudósításban számol be Magyarországról a kanadai közszolgálati adó. A téma lényegét alcíme foglalja össze: „A miniszterelnököt azzal vádolják, hogy táplálja az idegengyűlölő és antiszemita csoportok növekedését”.

TELERAMA

A Klub Rádió zaklatott hullámai – a Magyarországon bántott Orbán-ellenes frekvencia címmel a médiával foglalkozó francia portál hosszú ódát zeng a „Klub Rádióról”.  „A médiumok „orbanizációja ellenére ez a csőd elől a hallgatói által megmentett magyar állomás…”, kezdi a cikk írását, azonnal rátérve Bolgár Györgyre, aki „olimpiai nyugalommal” reagál betelefonálóira. A Teleramának nyilatkozva Bolgár elmondta, hogy egyre kevesebb azok a hullámhosszak, ahol a Klubrádión és a Lánchíd Rádión kívül az emberek kifejezhetik magukat. „Még az engem felkereső jobbikos szimpatizánsok is változást akarnak”, mondta. A rádiót 2001 óta vezető „Árátó” András szerint negyedmilliós a hallgatótáboruk.

 

THE HUNGARIAN FREE PRESS

A magyar témákkal foglalkozó kanadai portál Orbán Magyarországa – a Kreml trójai lova címmel azt írja, az Orbánék által Petőfi díjjal kitüntetett Ann Applebaum azt írja, Orbán és Putyin titokban fel akarja osztani Ukrajnát. Stb.  

 

DEUTSCHE WIRTSCHAFTS NACHRICHTEN

A CIA szerint Oroszország Trumpot segítve befolyásolta  az amerikai válasz tásokat hekkeléssel és egyéb módszerekkel. A titkosszolgálat csak bizonyítékot nem mutatott be. Obama elrendelte a vizsgálatot, amelyet január 20-a előtt be kell fejezni. Ennek ellenére az hónapokig eltarthat és ilyen szükséghelyzetben – írja a Clintonnét támogató Huffington Post – rendkívüli helyzet hirdethető ki, ami megakadályozná Trump beiktatását. Máris republikánus és demokratapárti képviselők követelik az orosz beavatkozás kongresszusi kivizsgálását.

 

DER SPIEGEL

A legolvasottabb német hírportál reggeli kör-emailjében  dühtől fuldokolva írja, hogy Donald Trump milyen lekezelően, a CIA-t félresöpörve nyilatkozott arról, hogy az arra a közvetkeztetésre jutott, mi szerint Moszkva hekkeléssel avatkozott be az amerikai elnökválasztási harcba Trump győzelme érdekében. Trump Oroszország melletti politikája az elkövetkező évek döntő külpolitikai témái egyike lesz és az megváltoztathatja a világrendet”.  Trump hetente csak egyszer hajlandó olvasni a CIA jelentéseit és az orosz heckelést azzal intézte el, „Ezek beszélnek, akik azt állították, Irakban tömegpusztító fegyverek vannak?”

 

HAARETZ

Erősen rosszalló hangon ír a lap arról, hogy Donald Trump külügyminisztere Rex Tillerson, az Exxon olajvállalat (a világ nyolcadik legnagyobb óriásvállalata) főnöke lesz, akinek nem csak jó kapcsolatai vannak Putyinnal, de az Exxon számos vállalkozást is végrehajtott Oroszországban.  Az Exxon és általában az olajipar kerüli Izraelt és az arab világot részesíti előnyben. Ezzel Trump azt üzente, nem érdekli az sem, hogy a CIA most azzal támadta választási sikerét, hogy az oroszok segítségével győzött. Az Exxon stratégiai partneri kapcsolatot hozott létre a Kreml tulajdonában lévő Rosznyeft olajvállalattal. A Rosznyefet Mihail Hodorkovszkij Jukosz olajvállalatának romjaira is építették. A Jukoszt Putyin tette tönkre (a tulajdonos oligarcha korrupt cselekményei miatt történő bebörtönzéssel). Trump nemzetbiztonsági tanácsadója, Michael Flynn lesz, akiről, akár helyetteséről, K.T. MacFarlandról az a hír járja, hogy jó kapcsolatai vannak Putyinnal.

*             *             *

A lap Miért nem képes elfogadni Izrael, hogy a klímaváltozás okozta a tüzeket címmel a lap felteszi a kérdést, vajon Izrael miért nem tudja elfogadni a tényt? Az izraeli tüzek idején az egész közel-keleti térségben tüzek tomboltak, a Nílus deltától az Eufráteszig, mint azt a NASA Global Forest Watch (globális erdőfigyelő) szolgálata bemutatta. (Az MTI csak a korábbi, tűzáldozati álhírről jelentett: lásd pl.: „Gyújtogató terrorizmus”: terjed a tűz Izraelben MTI, 2016. november 26.)

 ZEIT-FRAGEN

Hírdetés

Alfred de Zayas, az egyik legelismertebb, kubai születésű nemzetközi emberjogi szakértő a svájci lapnak adott teljes oldal terjedelmű interjújában  – amely Mit várok el Trumptól címmel jelent meg – elmondta: „Konkrétan szeretném látni, hogy az amerikai elnök más államok szuverenitását tiszteletben tartja, az amerikai elképzeléseket nem fogja mindenhová exportálni és erőszakkal az ott élőkre kényszeríteni”. 

Egyetértését fejezte ki azzal is, hogy a nemzetközi kereskedelmi szerződésekkel szemben Trump, aki maga is vállalkozó, jogosan kritikus, ugyanis azok a multinacionális cégek érdekeit szolgálják. A cégek sokszor adót sem fizetnek, majd profitjukat adóparadicsomokba irányítják. „Mindezen szerződést nagyítóval kell megvizsgálni és alaposan átdolgozni úgy, hogy a globalizáció mindenkinek előnyt jelentsen, ne csak az eliteknek.”

Elmondta, Trump megválasztása az establishment és mindazon elleni forradalom, amelyet politikai korrektségnek neveznek. Az amerikai fősodratú médiumok egyszerűen nem tudták még mindig megemészteni győzelmét és sokan nyilatkoznak ezekben úgy, hogy Trump Fehér Házba jutását még meg lehet akadályozni. „Még a régi fegyvereiket is, a ’reductio ad Hitlerum’-ot (mindent Hitlerhez hasonlítanak) is előveszik. Csakhogy a leszólásokkal és a hamis történelmi párhuzamokkal ezen médiumok még irrelevánsabbá teszik magukat, mint amilyenekké már most is váltak”. Azt is elmondta, minden lobbyszervezet – a katonai-ipari komplexumtól, a Wall Streeten át az LGBT-ig – Clintonnét támogatta. „Ennek ellenére Trump győzött. Amin érdemes elgondolkodni.”

 FOCUS

Ennél már nincs szebb, írja lényegében a német jobboldali hetilap Stasi-ügynök internetes spionként? című cikkében arra reagálva, hogy Anetta Kahanét, az Amadeu Antonio Alapítvány kuratóriumi elnökét akarja kinevezni a kormány, hogy ő vezesse a küzdelmet az interneten terjedő „gyűlöletbeszéd” ellen. Heiko Maas szövetségi miniszter őt szemelte ki, hogy az idegenellenes és rasszista kijelentések ügyében indítson vizsgálatokat. Kahanét az NDK állambiztonsága 1974 júniusában szervezte be és „Victoria” álnéven dolgozott. Kahane nem csak pénzt, hanem kávét, snapszot, cigarettát és süteményt is kapott. Egyszer pedig arany tolltartót és 200 márkás prémiumot. (A szülők 1933-ban menekültek Németországból Spanyolországba.)

 

BREITBART

Sawsan Chebli, arab bevándorlók egyik lánya lesz a német szövetségi és államügyek koordinátora. Korábban figyelmet kapott, hogy azt mondta, a sarija törvények teljesen összhangban vannak a német világi társadalommal. Az Alternatíva Németország Pártot viszont azzal támadta, hogy az idegenekkel kapcsolatos nézeteik miatt nem is német.

 LE FIGARO

A szíriai Aleppo város keleti részének 70 %-át foglalták vissza a lázadóktól kezdi Caroline Calactéros: Aleppó csatája vagy a nyugati diplomácia veresége címmel megjelent cikkét. Calactéros – a politológia doktora és tartalékos hadsereg ezredese, a francia Planeting stratégiai hírszerzési kabinet igazgatója – a Figarónak adott interjújában kifejtette, hogy az aleppói dzsihadisták visszavonulása „a globális katonai fellépés visszavonulásának megnyilvánulása” és az orosz-amerikai erőviszonyok alakulásának része, amelyben Washington a vesztő fél. A Washington-Moszkva rivalizálás Trump hatalomba lépése pillanatáig fog tartani.

RUSSIA TODAY

Danielle Ryan (az Egyesült Államok, Németország, Oroszország és Magyarország jó ismerője) ír újságíró és médiaelemző a Russia Todaynak nyilatkozva elmondta, hogy miután Aleppó a küszöbén áll annak, hogy felszabaduljon az amerikaiak által támogatott „mérsékelt” dzsihadista lázadók igája alól, Obama kárelhárításos üzemmódba ment át, de „ideje lenne bevallani, hogy a játéknak vége”. A Fehér Ház a hét végén hirtelen az oroszoknak tervet ajánlott fel, amelynek értelmében az USA mindent megtenne a lázadók kivonására Aleppó keleti részéből, és aki ott marad, azt terroristának neveznék és így legitim célpontjai lennének a szíriai erőknek. Ryan hangsúlyozta, az a tény, hogy Washington képtelen egy tervéhez három napnál több időn át ragaszkodni, azt mutatja, milyen kétségbeesett Obama, ahogyan az idő kifut alóla és az USA Szíria stratégiája terén teljes a zűrzavar.

*             *             *

Michael McFaul volt moszkvai amerikai nagykövet elmondta az RT-nek, hogy annak és a Sputniknak „külföldi ügynökként” való kötelező bejegyeztetése sokszorosan elhibázott és az nem az orosz médiumokat károsítja, hanem magát a szólás szabadságának a fogalmát. Hozzátette: „Totális szégyenteljes kísérlet arra, hogy megszüntessék azon alternatív hangok elérhetőségét, amelyek nem részei a fősodratú politikai  elit establishment konszenzusának…abszurd javaslat, de természetesen nem elszigetelt, hanem része ennek az értelmetlenség és dezinformáció abszolút viharának, amelyet beindítottak amióta azt állították, hogy az orosz beavatkozás juttatta hatalomba Donald Trumpot.

*             *             *

Rodrigo Duterte Fülöp-szigeteki elnök kijelentette, hajlandó elfogadni egy, a kínaiak által ajánlott fegyverüzletet, ami még tovább enyhíti a két ország között eddig fennállt feszültségeket. Duterte védelmi miniszterét küldi majd Kínában, hogy ott aláírják a szerződést. Az ellenértéket Manila 25 év alatt fizetné ki.

*             *             *

Az Egyesült Királyság lesz az első olyan országok egyike, ahol hivatalosan fogják meghatározni,  mit jelent az antiszemitizmus, mivel jelentősen nőttek a zsidók elleni incidensek száma. Erről várhatóan Theresa May fog rövidesen beszélni, értesült az RT.

 

Meglepő divat lett Hitler Mein Kampf (Harcom) című könyve Olaszországban a tanulók körében egy friss olaszországi felmérés szerint, amelyet az oktatási minisztérium rendelt meg.  Több diák az általa leginkább olvasott tíz könyv egyikének nevezte a könyvet annak ellenére, hogy ott csak a 2000 után megjelent könyvekre kérdeztek. Az oktatási minisztérium állományi igazgatója az eredményt „csúfnak” nevezte és megígérte, megvizsgálják a dolgot.

 

PRESS TV

Michael Springmann egy korábban Szaúd-Arábiában szolgált magas rangú amerikai diplomata az iráni hírtévének elmondta, mese-mese-meskete, hogy az amerikaiak által vezetett koalíció Irakban és Szíriában 2014 óta 50 ezer terroristát öltek meg. „Amerikai katonai nonszensz”, jelentette di a diplomata.

ACTIVE POST

Hawaii demokratapárti  kongresszusi képviselője, Tulsi Gabbard az árral szembemenve Leállítani a terroristák felfegyverzését címmel terjesztett be törvénytervezetet, amely megtiltaná,  hogy az amerikai kormány az amerikai adófizetők pénzén számos radikális iszlám terrorszervezetet pénzzel, fegyverrel és hírszerzési információkkal lásson el, valamint hogy őket kiképezze. A cikkhez mellékelték a képviselőnő ezzel kapcsolatos interjúját a Fox News-on.

NORTH KOREA TIMES

Az izraeli  földkisajátítás veszélyes lépés címmel a Melbourne-ben szerkesztett portál arról számol be, hogy az Egyesült Arab Emírségekben megütközéssel fogadták azt a totális impotenciát, „ahogyan a nemzetközi közösség viselkedett a palesztin kérdés megoldása terén annak ellenére, hogy e közösséget Izrael, a lator állam miként gúnyolta és a szabályokat miként sértette meg”.  Most szintén tétlenül áll, amikor izraeli törvényhozók megszavaztak egy törvénytervezetet, amelynek értelmében legalizálnák a megszállt Ciszjordániában felépült mintegy négyezer telepes lakhelyét. Márpedig ez a lépés semmi más, mint Ciszjordánia legnagyobb részének később annektálása.

AD

Kenneth Kristensen Berth dán országgyűlési képviselő, a második legnépszerűbb párt, a Dán Néppárt tagja azt javasolta, lőjenek a migránsokra, ha azok behatolnak Európa területi vizeire. A kijelentése nyomán támadt felháborodást követően azt mondta, félreértelmezték, amit mondott, jelenti a holland portál.

Kenneth Kristensen Berth dán országgyűlési képviselő, a második legnépszerűbb párt, a Dán Néppárt tagja azt javasolta, lőjenek a migránsokra, ha azok behatolnak Európa területi vizeire. A kijelentése nyomán támadt felháborodást követően azt mondta, félreértelmezték, amit mondott, jelenti a holland portál.

Megosztás:


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »