Elképesztő sztárkavalkád az idei Hajómalom Fesztiválon

Elképesztő sztárkavalkád az idei Hajómalom Fesztiválon

Zene, tánc, színház, illetve költészet, film, szórakozás, valamint családi programok, sport, kikapcsolódás, no meg ismeretterjesztés, ételek, italok, és persze környezetvédelem. Mindez három napon át Gútán, a hajómalom Fesztiválon, július 11-től 13-ig.

Vészesen közeleg július 11-ke, azaz 2024-es gútai Hajómalom Fesztivál kezdése, melyről már most kijelenthető, hogy az esemény szervezői, mint eddig minden évben ezúttal is újabb szintet léptek. Céljuk, a magyar nyelvű kultúra ápolása, terjesztése ezúttal sem változott, sőt minden eddiginél nagyobb volumenűre varázsolták a rendezvényt, ami nem csak kínálatában változatos, de valamennyi korosztály számára is igyekszik programokat kínálni. Azt, hogy olyan sztárok érkeznek Gútára, mint Majka, VALMAR, a WellHello, illetve a Pogány Induló, Dzsúdló, valamint a Blahalouisiana, a Parno Graszt már régóta tudjuk, de mellettük is lesz bőven miből választani.

Az első nap igazi kuriózuma Cséfalvay András felvidéki képzőművész, akinek az installációját már erek, sőt tízezrek is láthatták a trencséni reptéren. Az óriás alkotás eredetileg a Pohodára készült és emberiség létét, illetve a földi élet túlélési esélyeit helyezi a fókuszba. Többek között erről is beszélni fog a mű alkotója a Kihalás-Túlélés névre keresztelt előadáson.

A színház szerelmeseinek kihagyhatatlan már az első napon a Sóska, sültkrumpli című kortárs komédia, majd pénteken a SZÍN-ÉSZ-NŐ elnevezésű pódiumbeszélgetés Kerekes Vica színésznővel, aki többek között cseh, szlovák és magyar filmek sztárja, mint a Hab, a
Szerelem lábujjhegyen, vagy az Apró mesék.

Szombaton pedig a Karinthy-díjas humorista, író, költő, és zenész, akit sokan Besenyő Pista bácsiként ismertek meg, míg mások tőle tanultak olyan örökzöld sorokat: „Ha meguntam, hogy mindig itt legyek. Majd utazgatok, mert utazni élvezet!”, míg másokat a
buddhizmus világába kalauzolt, azaz színpadra lép a sokoldalú tehetség, Laár András az
Élet-Művészet elnevezésű programban. Ugyanezen a napon olyan különleges és egyedülálló dologba is betekintést nyerhet az ember, mint filmtörténeti jelentőségű Pressburg című első szlovákiai-magyar sorozat, melynek alkotói mesélnek egyedülálló produkciójukról.

Hírdetés

A hangszeres zenék kedvelői is bőven csemegézhetnek majd, hiszen a fiatal felvidéki, ipolymenti srácokból álló Kingfishers a rock és a progresszív metál húrjait pengeti meg, de funky, a blues és jazz rajongók sem maradnak parlagon, hiszen a szintén felvidéki, eredetileg somorjai Fein Schmekers is a nagyérdeműt szórakoztatja majd, akárcsak a komáromi Kockás Eszter, aki kajakosként a vízen, énekesnőként a zene hullámain bizonyít gitárja társaságában.

Az előrejelzések szerint igencsak meleg lesz az esemény mindhárom napján, amire természetesen a szervezők készülnek és vendég kényelme és biztonsága érdekében párakapukat, és ivókutakat is elhelyeznek a rendezvény területén, emellett pedig locsolással is hűsítik majd azokat, akiknek erre szükség lesz.

Az esemény facebook oldala: https://www.facebook.com/hajomalomfesztival

Az idei fesztivál facebook eseménye: https://www.facebook.com/events/250347237810833/

Jegyértékesítés: https://www.ticketportal.sk/event/Hajomalom-Fesztival-2024?idpartner=928

(Kárpáty Ernő, Sajtóközlemény/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »