Elképesztő számadat látott napvilágot a budapesti atlétikai vb-ről

Elképesztő számadat látott napvilágot a budapesti atlétikai vb-ről

Rekordot dönthet a világbajnokság!

Rekordot dönthet a világbajnokság!

A budapesti atlétikai világbajnokság szerdai, ötödik napja után, miután a második félidőbe fordultunk, a szervezők egy „nagy számról” számoltak be: az esemény az előzetes kalkulációk szerint rekordot dönthet, minden idők legmagasabb nézettségű szabadtéri világbajnoksága lehet, meghaladva az egymilliárdos nézettséget.

A Nemzeti Atlétikai Központban a világbajnokság délelőtti versenyeire is nagyon sokan látogatnak ki, az esti programokon pedig gyakorlatilag telt házról beszélhetünk. Bár a lelátókon akadnak üres helyek, ennek az is az egyik magyarázata, hogy több százan a két szintet elválasztó kerengőről követik az eseményeket. Az esti versenyprogramokra szerda estig az összes jegyet elkapkodták, sem a hivatalos online felületen, sem a Nemzeti Atlétikai Központ jegypénztárában nem lehetett belépőt vásárolni. A hatalmas érdeklődésre való tekintettel a szervezőbizottság kezdeményezte a Nemzetközi Atlétikai Szövetségnél, hogy kivételesen a VIP vendégeknek fenntartott helyek egy részét is nyissák meg a jegyvásárló érdeklődők előtt.

Jegyek a pénteki és szombati délelőtti programokra még kaphatók a Jegy.atlétikaivilágbajnokság.hu oldalon, illetve mindenkinek azt tanácsolják a szervezők, hogy látogasson ki a szombat reggeli és vasárnap reggeli maratoni versenyekre a Hősök terére, vagy az útvonal bármely szakaszára, ahol szurkolói pontok, zenés programok és különleges aktivitások várják a közönséget.

A televíziós közvetítések nézettségi adatai is minden várakozás fölött szárnyalnak. Az összesített eredmények szerint a hivatalos televíziós partnerek számai elérték a 2017-es londoni atlétikai vb idején mérteket. Budapest nem csak felvette a versenyt Londonnal, az előzetes kalkulációk szerint rekordot dönthet, azaz meghaladhatja az egymilliárd nézőt világszerte, és ez minden idők legmagasabb nézettsége a sportág szabadtéri világbajnokságainak történetében.

Különlegesség, hogy az Egyesült Királyságban, ahol különösen népszerű az atlétika, a becslések szerint többen követik a budapesti vb-t, mint amennyien hat éve a londonit nézték, és hasonló növekedésekről számoltak be Japánból, Svédországból, Németországból és Franciaországból is.

Hírdetés

 

A tv-közvetítések mellett internetes híradások tízezrei számolnak be a Nemzeti Atlétikai Központban történő eseményekről, és az érdeklődés már olyan méretet ölt, hogy a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) szerverén futó vb-honlap több alkalommal sem bírta azt a rendkívüli terhelést, amit a budapesti vb miatt extrém mennyiségűre nőtt látogatószám okozott. Ezt tegnap mi is tapasztaltuk, amikor a tudósításunkat készítettük, többek között a vb nagy szenzációjáról, férfi 1500-on a topfavorit norvég csodafutó, Jakob Ingebrigtsen vereségéről.

A vb országimázs építő ereje a hétvégén teljesedik ki, amikor a maratoni számok útvonalát végigkísérve Budapest legszebb nevezetességeit csodálhatják meg világszerte nézők milliói.

Az atlétikai világbajnokság hírei ITT találhatók meg.

Borítókép: Az esti programokon gyakorlatilag telt ház van a Nemzeti Atlétikai Központban (Forrás: Facebook/World Athletics Championships Budapest 23)

www.magyarnemzet.hu

 

 


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »