Elképesztő műhiba Szlovákiában, belehalt az intubálásba egy bártfai asszony

Elképesztő műhiba Szlovákiában, belehalt az intubálásba egy bártfai asszony

Nyolc évvel azt követően, hogy az 54 éves Mária belehalt egy rutinműtét során szerzett sérüléseibe, bíróság elé állítják a műhibával vádolt orvosokat – számolt be róla a Markíza.

Egyszerű rutinműtétnek ígérkezett nyolc évvel ezelőtt, hogy az 54 éves Máriának laparoszkóppal eltávolítják a begyulladt epehólyagját. Az altatás során nehézségek léptek fel, csak ötödjére sikerült bevezetni a páciens légcsövébe a csövet. A műtétet megelőző altatás során sem a sebész, sem az altatóorvos nem vette észre, hogy véletlenül átszúrták az asszony légcsövét. Az asszonyt válságos állapotban szállították át a kassai kórházba, de életét már nem sikerült megmenteni. 

Hírdetés

Mária három nappal a beavatkozást követően elhunyt. A bártfai kórház ugyan kártérítést fizetett az áldozat hozzátartozóinak (összesen mintegy 90 ezer eurót), de a két érintett orvos felelősségének lehetőségét következetesen elutasították.

A Markíza megpróbálta szóra bírni az érintett orvosokat, de mindketten elutasították a lehetőségeket. Úgy tudni, ha bűnösségük bizonyítást nyer, akár öt év szabadságvesztésre is ítélhetik őket.

A rendőrség a nyomozást előbb bűncselekmény hiányában lezárta, majd néhány hónappal ezelőtt újranyitották az aktákat. 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »