Elképesztő, mit találtak az egyik stadion alatt

Elképesztő, mit találtak az egyik stadion alatt

Az időjárás mellett az sem segített, amit a pálya alatt találtak.

Elindult a Szusza Ferenc Stadion felújítása, így az újpesti csapat a szezon elején biztosan az Illovszky Rudolf Stadionban fogadja majd ellenfeleit.

Zsigó Csaba, a létesítmény üzemeltetési vezetője a klub hivatalos honlapján arról számolt be, hogy a korábbi nagy esőzések és a pálya rétegrendje miatt nagyjából három hetet csúszik a kivitelező. Négyféle agyagot találtak a pálya alatt, óriási mennyiségben, ezen kívül vörös salak és szén, illetve ipari törmelék volt beásva a földbe. A közműépítés, közműkiváltás volt a legnehezebb feladat, és amíg ezek nincsenek teljesen készen, addig nem tudnak tovább haladni.

Hírdetés

Az öntözőrendszer és a vízellátás elkészült, hamarosan a fűtésgerinc is bekerül. Jelenleg a pálya szegélyei, illetve a drénárkok vannak kialakítás alatt, ezt követően pedig a sóder berakása után a fűtéscsövek telepítése következik. Utána tudják beszállítani a többi anyagot, ezt tíz kamion végzi. A fű vetése a legutóbbi információk szerint július 8-án kezdődhet – tette hozzá.

Zsigó Csaba azt mondta: a nyári nagy melegben nem lesz egyszerű kinevelni a gyepet, fokozott felügyeletet és kimagasló odafigyelést igényel, hogy ne égjen meg a fű vagy éppen ne pusztítsa el gomba vagy más betegség a gyepet.

Az eredeti elképzelés szerint október második felében költözhetett volna vissza az Újpest a stadionjába, de a csúszás miatt ez várhatóan áttolódik novemberre – írta a csakfoci.hu.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »