Elképesztő menekült-cunami várható 2-3 hónapon belül Dél-Európában – jelezte az olasz hírszerzés

Meghúzta a vészharangot az olasz hírszerzés ! Néhány hónapon belül ugyanis a félmilliós számot is elérheti azon menekültek száma, akik Líbiából Olaszországba tartanak… Szó szerint menekült-cunami várható – figyelmeztették a hatóságokat előre.

Vörös riadó a szicíliai partok mentén. Szicíliában és Kalabriában 8480 ember kötött ki menedékjogot kérve mindössze 3 nap alatt. A fogadóközpontok és segély-állomások hamarosan összeomolhatnak és nem tudnak megbirkózni a hatalmas nyomással, mely elsősorban Líbiából érkezik embertömegek formájában.

Az olasz belügyminisztérium a helyi prefektusoknak azonnal feladatként adta ki, hogy találjanak további 6500 férőhelyet a már eleve meglévő 70.000 menekült mellett és azon felül !

Hírdetés

Az olasz sajtó arról is beszámolt, hogy az olasz nemzetbiztonság már előre figyelmeztetést küldött a hatóságoknak, mely szerint a helyzet az elkövetkező hetekben, hónapokban még drasztikusabban romlani fog ! A negyedmillió és félmillió közötti számot is elérheti a “szerencsétlenek” száma, akik már csak ezt az egyetlen kiutat látják, hogy nincstelenként megérkeznek Európába – lesz, ami lesz, hiszen veszítenivalójuk már nincs…..

Azok, akik szakmailag is elemzik a Líbiából érkező áradatot és menekültkérdést Dél-Európában, ők is cunami-szerű jelenségre hívták fel a figyelmet.

Sokan úgy gondolják, hogy ez legyen a déli államok problémája, pedig ez Európát sújtó válságos probléma hamarosan mindannyiunk gondja is lehet, hiszen ezek az emberek valahol ki fognak “kötni” és megjelennek a határainkon, vagy akár azon belül is, ha nem történnek humanitárius és drasztikus lépések egyszerre.

Mióta az USA és a NATO “rendbe tette” és felbomlasztotta a meglévő legitim államberendezkedést Irakban, Szíriában, Líbiában…..azóta egyedül a háború és a szélsőséges terrorista-csoportok korlátlan terepe lett számtalan ország .

Az Iszlám Állam előretörése miatt Irakban, Szíriában, a most kirobbant harcok miatt pedig Jemenben káosz és szenvedés elől keresnek oltalmat emberek milliói élelem, víz és élhető körülmények nélkül, pusztán a jó Istenre és a segélyszervezetre bízva magukat…..

Világ Helyzete.com


Forrás:patriotaeuropa.hu
Tovább a cikkre »