Elképesztő! Anis Amrit a támadás éjszakáján lefotózták

Elképesztő! Anis Amrit a támadás éjszakáján lefotózták

Ha a német hatóságok még a támadás éjszakáján tüzetesen átvizsgálják a kamiont és akkor találják meg a tunéziai merénylő papírjait, talán már el is kapták volna Anis Amrit.

Erre a hibára hívja fel a német sajtó is a figyelmet. Ugyanis, amíg Amri háborítatlanul mászkálhatott Berlin utcáin, addig a német rendőrök egy alibivel rendelkező pakisztáni férfival voltak elfoglalva.

Amrit december 20-án hajnali 3:49-kor fotózta le egy térfigyelőkamera, (a fényképet az RBB online kiadásán tekintheti meg) amire azután jöttek rá a rendőrök, hogy egy környékbeli lakó jelentette csütörtökön, hogy látta egy Berlin-Moabitban lévő mecsetnél a merénylőt.

Hírdetés

A mecsetet egyébként megfigyelik a német rendőrök, mert gyaníthatóan az Iszlám Államnak toboroznak ott harcosokat. Az pedig kifejezetten aggasztó, hogy Amriról 14-én, és 15-én is készült felvétel a mecsetnél.

Tavaly egy alkalommal már történt egy rajtaütés a templomnál, és bár a csütörtöki bejelentés után is kivonult a rendőrség – már nem találta ott a férfit.

A hétfői berlini merényletnek 12 halálos áldozata van, közülük kettő személyazonosságát még mindig nem sikerült megállapítani.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »