Elkapták a "teskándi Jézust"

Elkapták a "teskándi Jézust"

A 69 éves T. Miklós magát Jézus reinkarnációjának kiadva egy szektát épített maga köré. Zala, Somogy, és Pest megyékből érkező áldozataitól gyógyításért cserébe pénzt csalt ki.

A Zala megyei Teskándon élő férfi évtizedek óta energiával gyógyító mesternek adta ki magát. Főként csoportos foglalkozásokat tartott, de egyénileg is fogadta a „betegeit, tanítványait”. A nyugdíjas közgazdász önmagát naiv, jámbor, a pénzügyekhez, az anyagi természetű dolgokhoz nem értő személyként tüntette fel, hogy azt a látszatot keltse, számára nincs jelentősége a pénzben mérhető javaknak – írja a blikk.hu.

A férfi egyik áldozata a portálnak azt nyilatkozta: naponta csaknem negyvenen jártak a gyógyító szertartásaira, aminek a végén nyolcezret fizettek a betegek, de számlát sosem kaptak. A botrány akkor robbant ki, amikor kiderült: nemcsak a pénzekkel trükközött, de a befolyásolható lányokat az ágyába vihette. A falubeliek szerint

előfordult, hogy azt kérdezte a híveitől, mit szólnának, ha kiderülne, hogy Jézus ott ül velük szemben.

Hírdetés

A szeánszait a Zalaegerszeghez tartozó jánkahegyi házában tartó álgyógyító foglalkozásain azt fejtegette, hogyan válhat belőlünk jobb ember, és hogy csak ő tudja megmenteni az embereket. Arra inspirálta követőit, hogy nemes és önzetlen okokból az általa konkrétan megjelölt célokra különböző összegeket adományozzanak neki. A férfi ezeket azonban nem jótékony célokra, hanem luxuséletvitelre fordította.

„Kis túlzással úgy vagyunk mi a településen Miklóssal, mint a hitetlenek Jézussal. Biztosan van, de még nem láttuk. Egy olyan személyt azért ismerek, aki kapcsolatba került vele. A családtagja súlyos betegségben szenvedett, amivel az orvosok már nem tudtak mit kezdeni. Az illető részt vett Miklós szeánszán, ami után állítólag javulásról számolt be” – számolt be Teskánd polgármestere, Sipos László.

Szerinte egyesek felháborodtak, mások nem neheztelnek a férfira, mondván, „senkit nem kényszerített semmire”. A botrány kirobbanása után néhány helyi kiplakátozta a falut egy papírral, amelyen Miklós fénymásolt fotója alatt két mondat szerepelt: „Ő a valódi Jézus Krisztus! Ne bántsátok!”

A sértettek egy része mindvégig hitt Miklósban, másoknak nem volt lehetőségük kilépni a függőségi viszonyból. Áldozatait azzal fenyegette meg, hogy aki hátat fordít neki, az megbetegszik, mert megszűnik felette a mesteri gondoskodás. A férfi ellen eljárás indult, szabadlábon hamarosan bíróság elé állítják. Ha mindent beismer, hat évre kerülhet rácsok mögé.

Nyitókép: Pixabay

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »