Eljött ez is: Szegeden is feltűntek az illegális bevándorlók csoportjai

Eljött ez is: Szegeden is feltűntek az illegális bevándorlók csoportjai

Új frontot nyitottak hazánkban az illegális bevándorlók. Miután az Ásotthalomnál tapasztalt fokozott rendőrségi jelenlét miatt nehezebbé vált a határátlépés, illetve az emberkereskedelem, Szeged kertvárosi övezete vált a bűnözők, illetve a szír, afgán és ki tudja még miféle migránsok találkozási pontjává.

Több olvasónk is küldött képeket, illetve beszámolókat arról a megrendítő folyamatról, amit egyik napról a másikra voltak kénytelenek megtapasztalni a gyálaréti, a tompaszigeti, illetve a hattyasi kiskertes övezetekben, valamint Szeged-Alsóvárosban.

Ez a reggel másképp indult…

Még a kertben elfogyasztott reggeli kávénak is teljesen más az aromája, ha azt mondjuk egy afrikai menekülttel kell megosztani, már pedig elég sok szegedi ébredt arra, hogy a kerítésen túl, csoportokban vándorolnak, vagy épp pihennek, várakoznak az utcán bevándorlók.

Persze a helyzet egy cseppet sem vidám, sőt kifejezetten aggasztó.

A csongrádi megyeszékhely lehet az első olyan magyar vidéki nagyváros, amely hivatalos menekülttábor nélkül is kénytelen lesz elszenvedni a védtelen déli határainkon áthömpölygő mindennapos menekültáradatot. Azonban ez a sűrűn lakott település, térség már egészen újszerű kihívások elé állíthatja mind a lakosságot, mind pedig a hatóságokat.

Amióta a Toroczkai László által vezetett Ásotthalomnál sikerült valamelyest normalizálni az állapotokat, most az embercsempészek új útvonalak után kutatnak, és olybá tűnik, meg is találták azt…

Hírdetés

Szeged eddig nem túl sokat érzékelt a hazánkra nehezedő nyomásból, még attól függetlenül sem, hogy a városban működő Határrendészeti Központba szállították a zöld határon elfogott menekülteket. Az egészségügyi pontként is üzemelő intézményben kérelmezhették egyébként a bevándorlók a menekült státuszt, majd ezután az illetékes hatóság emberei vonatra, vagy buszra tették, és a kijelölt menekülttáborba küldték őket.

Az olvasói fotó a szegedi Rendező Pályaudvar mögötti árterületen készült

Ugyanakkor az itt élők nem is elsősorban a migránsok megjelenése miatt aggódnak (persze, mint ahogy azt a fővárosban, a Nyugati pályaudvar környékén tapasztalható lopások, erőszakos rablások bizonyítják, bizonyos jelenségek megjelennek a bevándorlók körül…) hanem az őket kísérő, belőlük élő szervezett bűnözői köröktől, embercsempész bandáktól félnek.

Több beszámoló szerint is, a kertvárosban tébláboló csoportokat autók felvették, majd továbbvitték őket, még mielőtt a hatóság emberei egyáltalán igazoltathatták volna a jövevényeket.

Hogy milyen gyorsan válhat súlyossá a helyzet egy magyar városban, illetve, hogy mekkora felelőtlenség nem felkészülni a várható nehézségekre, azt remekül példázza Botka László, szocialista polgármester tavaly karácsonykor, a képviselő-testület előtt elmondott beszédében. A jobbikos Tóth Péter kérdésére válaszolva a szokásos balliberális kommunikációs paneleket lőtte el; azaz nincs itt semmi probléma, úgy is továbbmennek ezek az afrikai, szíriai, afgán menekültek, mert számukra Nyugat-Európa a célállomás.

De attól még, a szegedi kertekben megpihenhetnek, egy rövid ideig…


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »