Eljött az igazság pillanata: a Gyurcsányékat is magába foglaló ballib összeborulás jelöltjeként indul Mirkóczki Egerben

Eljött az igazság pillanata: a Gyurcsányékat is magába foglaló ballib összeborulás jelöltjeként indul Mirkóczki Egerben

Mirkóczki Ádám jobbikos országgyűlési képviselő lesz az ellenzék polgármesterjelöltje Egerben – értesült az Egri Ügyek. Információik szerint a politikus ezt egy szerda délutáni sajtótájékoztatón fogja bejelenteni.

Ugyan Mirkóczki Jobbik-tag, sőt, a párt kommunikációs igazgatója is, de nem a Jobbik, hanem az Egységben a Városért Egyesület színeiben fog indulni az őszi választáson.

A politikust támogatják ebben

 • a szocialisták,
 • a DK,
 • Hírdetés

 • az LMP és
 • a Momentum is.
 • Ezek a pártok tagjai az Azonnali információi szerint képviseltetik is magukat a jelölő egyesületben. Az elnökségben három önkormányzati képviselő ül: az elnök a szocialista Mirkóczki Zita, továbbá tag még a DK-s Földvári Győző és az LMP-s Komlósi Csaba. Rajtuk kívül részt vesz az elnökség irányításában Mikó András, aki ugyan nem képviselő, de a Momentum politikusa, illetve maga Mirkóczki.

  Az összellenzéki együttműködésnek annyi előzménye pár hónapja már volt, hogy az önkormányzati képviselőtestület politikusai, Mirkóczki Zita, Földvári Győző, Komlósi Csaba, illetve a független Császár Zoltán közös frakciót alakítottak Egységben a Városért névvel.

  Mirkóczki egyébként már 2014-ben is indult az egri polgármesteri székért, akkor 26 százalékot ért el a Jobbik színeiben, míg a Fidesz-KDNP-s Habis László 38 százalékot kapott. Ugyanakkor a DK-Együtt-MSZP jelöltje 19 százalékot kapott, vagyis ha működik az ellenzéki pártok által remélt választási matek, a ballibek új kedvence akár jó eséllyel indulhat az önkormányzati választáson. Kérdés, fognak-e árulóra voksolni a Jobbik még megmaradt szavazói…


  Forrás:kuruc.info
  Tovább a cikkre »