Éljen a magyar igazságszolgáltatás: máris szabad az egyik Cozma-gyilkos!

Éljen a magyar igazságszolgáltatás: máris szabad az egyik Cozma-gyilkos!

E hónap 4-én rászabadították a társadalomra a Pál Gábor nevű többszörösen büntetett előéletű cigányt, méghozzá kedvezménnyel, "jó magaviselet miatt" – értesült portálunk.

A csodálatos magaviseletű cigány az egyik felelős Marian Cozma haláláért. Szerepével kapcsolatban az ötödrendű vádlott azt vallotta, hogy

Csoki, Győző, Iván és Pál Gábor ütötték-rúgták Cozmát.

Egy tanú pedig így emlékezett vissza:

A "fehér pólós" (Pál Gábor) egy székkel is többször lesújtott a földön fekvő sportolóra, aki a kezét feltartva igyekezett védeni magát. A támadók közül valaki azt is kiabálta, hogy ‘megdöglesz, mindenkit agyonverek’."

Mindezért öt évet kapott a példás szigorral eljáró magyar bíróságtól (mely mellesleg bűntársai büntetését közfelháborodást okozva jelentősen enyhítette).

És ma már szabad is, bachtalo!

Úgy tudjuk, bármilyen meglepő, ez a cigánybűnöző sem javult meg a börtönben, szabadulása után máris embereket fenyeget, zsarolással próbál pénzt szerezni.

Hírdetés

A rá oly jellemző jó magaviselettel kapcsolatban pedig álljon itt a Blikk korábbi cikke (később aztán meggondolta és feladta magát):

Megtámadta a rendőröket a Cozma-vádlott

2011. aug. 31.

Szökésben van a Cozma-gyilkosság negyedrendű vádlottja, Pál Gábor (34). A Blikk úgy tudja, megtámadta azokat a rendőröket, akik érte mentek és elmenekült.

A férfit első fokon társtettesként elkövetett testi sértés kísérlete miatt ötéves börtönbüntetésre ítélték, de nem kellett börtönbe vonulnia. A bíróság az ítélethirdetés után csak lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el, így Pál Budapest egész területén mozoghatott. Ám ezt a döntést az ügyészség megfellebbezte.

– Augusztus 25-én elrendelték a férfi előzetes letartóztatását – közölte Ferenczy Tamás, a Győri Ítélőtábla szóvivője.

Úgy tudjuk, Pál Gábor Dob utcai lakására kedden hajnalban mentek ki járőrök. Közölték vele, hogy a bíróság elrendelte az előzetes letartóztatását, így el kell vinniük. Információink szerint amikor a bilincset rá akarták tenni a kezére, meglökte a rendőröket és elfutott. Azt, hogy most merre bujkál, nem tudni. Mindenesetre a BRFK elrendelte a körözését és nagy erőkkel keresik. Értesüléseink szerint többször átfésülték már azokat a helyeket, ahol Pál ismerősei és rokonai élnek, egyelőre hiába.

A BRFK az ügyről csak szűkszavúan nyilatkozott.

– Valóban körözzük a férfit, aki kivonta magát a rendőri intézkedés alól – mondta Horváth Katalin Fanni, a BRFK szóvivője.

Nem zárható ki, ha Pált elfogják, hivatalos személy elleni erőszak miatt is felelnie kell, ami megnöveli a rá kiszabott öt éves büntetést.

Mint ismeretes, Marian Cozmát (†27), az MKB Veszprém román idegenlégiós kézilabdázóját 2009. február 8-án hajnalban a veszprémi Patrióta lokál előtt gyilkolta meg Raffael Sándor (31).

A Veszprém Megyei Bíróság június 23-án hozta meg nem jogerős ítéletét. Az első- és másodrendű vádlottat, Raffaelt és Németh Győzőt (33) életfogytiglani fegyházra, a harmadrendű vádlott Sztojka Ivánt (29) húsz év fegyházra büntették a gyilkosság miatt. Pál az elsők közt volt a rendőrségi eljárás során, aki terhelő vallomást tett az akkor még tagadó Raffaelre.

Megkerestük Pál Gábor ügyvédjét dr. Lehner Bélát, aki egyelőre nem kívánt nyilatkozni a történtekről.

Csikós Klaudia


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »