„Éljen a Gyurcsány, éljen a Feri!” (videóval)

Madách falansztere és Orwell 1984-e jut eszébe az embernek, ha egy DK-s vagy MSzP-s potentátot hallgat. Mintha Dante pokla megvalósulna! „Na még egyszer ezt üzeni / Orbán Viktort elkergeti. / Éljen a magyar szabadság, / Éljen a Gyurcsány, / Éljen Feri!”

Ezt bömbölte egy Gyurcsány-zombi nemrég a szemkilövető Apró-villa lakójáról (ez talán minden személyére vonatkozó egyéb meghatározásnál ékesebb!) egy nyilvános gyűlésükön.

Nem minden előzmény nélkül, persze. Kő András újságíró tényfeltárásából (Elvtársi patthelyzet. Magyar Hírlap, 2020. május 18.) ugyanis megtudjuk: a halálos ítéletek sokaságát 1956 után aláíró dr. Vida Ferenc vérbíró a nyolcvanas évek elején hiába is vette volna át aranydiplomáját Szegeden, ott egyenesen közutálat övezte. Helyette kapott Kádár Jánostól egy elismerő oklevelet. Az elvtársak közölték, hogy a szegedi átadás elmarad. Az átadás napján Vida elvtárs – aki amúgy egy veterán elvtársak részére fenntartott budai idősek otthonában tengette napjait (a Kútvölgyi Kórház tőszomszédságában) – rendelt egy üveg bort, majd bezárkózott cellájába. Másnap reggel az ápolónő benyitott hozzá, s mit látott? Vida elvtárs tetőtől talpig elegánsan felöltözve, cipőstül aludt ágyában. Erre levetkőztették, megmosdatták, felöltöztették pizsamájába és visszahelyezték ágyába. Négy év múlva elhunyt. Egy halála előtt vele készült interjúban sem bánt meg semmit mindabból, amit a magyarság ellen elkövetett!

Kísért a múlt, de nagyon. A nem csupán az Orbán-kormányt megbuktatni akaró, hanem egyenesen a Magyarországot mindenáron felszámolni akaró ellenzék, élükön az idézett Gyurcsány-zombival, valahogy Vida elvtársat juttatja az ember eszébe. Mert miről is van szó? Vida elvtársat senki sem várta Szegeden az aranydiploma-átadón. Ám nem zavarta ez emberünket – pardon, elvtársunkat. Dehogy! Mit számít, hogy elvtársai is csak lerázni akarták magukról? Az átadás estéjére rendelt magának egy üveg bort és mintha ott lenne a szegedi ünnepségen, ünneplőbe öltözött. Senki sem ünnepelte meg, hát megünnepelte önmagát.

Hírdetés

Mondhatnók, Vida Ferenc persze csupán egy prototípusa volt a nép ajkán „moszkoviták”-nak nevezetteknek, mégis, kísértetiesen emlékeztet szerepe a hazánkat bel- és külföldön egyaránt napról napra egyre gátlástalanabbul lejárató ellenzék akármelyik figurájáéhoz. Mert Gyurcsányék is, Karácsony Gergellyel frigyre lépve, folyton önmagukat ünneplik, sőt ünnepeltetik..

Van már Göncz Árpád-városközpont. Komolyan mondom, nem csodálkoznék, ha maholnap bejelentenék, van már Budapesten – legalább – Vida Ferenc utca vagy köz is. Miként is mondta Virág Árpád (gyengébbek kedvéért: Péter Gábor) elvtárs „A Tanú”-ban? „Minden lehetséges.”

Ifj. Tompó László – Hunhír.info


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »