Eljárás indult Magyarország ellen, mert nem fürösztjük tejbe-vajba az ideténfergett négereket!

Eljárást indít Magyarország ellen az Európai Bizottság a röszkei tranzitzónában lévő migránsok „éheztetése” miatt – közölte az EuroNews. A bizottság csütörtöki közleményéből az derült ki, hogy most a kötelezettségszegési eljárás első lépése indult meg, egy hivatalos levélben értesítik a kormányt az eljárásról. A közleményben úgy fogalmaznak, hogy az eljárás a szerbiai határon lévő tranzitzónában fogvatartott migránsok élelmezésének hiánya miatt indult.

Eddig 16 esetben az Emberi Jogok Európai Bírósságának ideiglenes intézkedése után adtak enni embereknek. Legutóbb éppen tegnap döntött egy ghánai férfi ügyében a strassburgi emberi jogi bíróság. Natasha Bertaud szóvivő így fogalmazott: a bizottság értékelése szerint a fogva tartás körülményei Röszkén „nem felelnek meg az európai unió emberi jogi chartájában foglaltaknak”.

Hírdetés

Emellett a bizottság az Európai Bíróság elé utalta Magyarországot az úgynevezett Stop Soros törvény miatt, amely a bizottság szerint „kriminalizálja a menedékkérők segítését”. „

A magyar szabályozás korlátozza a menedékkérők azon jogát, hogy kommunikáljanak az érintett nemzeti, nemzetközi és nem kormányzati szervezetekkel, és igénybe vegyék az általuk nyújtott segítséget. Ez sérti a menekültügyi eljárásokról szóló irányelvet” – áll a bizottság közleményében. A törvény különadóval bünteti a migránsokat segítő szervezeteket, és általánosságban tiltja a migráció népszerűsítését.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »