Eljárás indul Tamás Sándor ellen a Ku Klux Klanos kijelentései miatt

Eljárás indul Tamás Sándor ellen a Ku Klux Klanos kijelentései miatt

“Háborús bűnök és emberiség ellen elkövetett népirtás nyilvános támogatása, illetve legionárius és demagóg eszmék nyilvános hirdetése” vádjával indított eljárást az ügyészség Tamás Sándor Kovászna megyei tanácselnök ellen – számol be a Maszol.ro. Tamás Sándorral péntek délután a brassói ügyészségen ismertették a vádakat.

Az eljárást Mircea Diacon, a Kovászna Megyei Fogyasztóvédelmi Hivatal vezetőjének panasza miatt indították.

Hírdetés

Diacon amiatt tett feljelentést, mert Tamás Sándor a Kauflandos miccs-botrány után úgy nyilatkozott, hogy: “A fogyasztóvédelem úgy működik, mint száz évvel ezelőtt Amerikában a Ku Klux Klan, állami segédlettel alkalmazzák a kettős mércét és meg akarnak bélyegezni egy népcsoportot”. A Kovászna megyei tanácselnök akkor Mircea Diacont, a háromszéki fogyasztóvédelem vezetőjét is kritizálta.

Diacon az eset után úgy nyilatkozott, hogy: “Úgy tűnik, Tamás Sándor nem ért egyet azzal, hogy ez az intézmény végezze a dolgát. Szakmailag sértve éreztük magunkat, ezért kértük a CNCD-t és az ügyészséget, vizsgálják meg, hogy Tamás Sándor kijelentései bűncselekménynek minősülnek-e”. (maszol, hírszerk.)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »