Elítéltek két tinédzser lányt, akik az iskolában bántalmaztak és megaláztak egy gyereket

Elítéltek két tinédzser lányt, akik az iskolában bántalmaztak és megaláztak egy gyereket

Elítéltek két tinédzser lányt, akik az iskolában bántalmaztak és megaláztak egy gyereket

Ítéletet hozott a Hajdúszoboszlói Járásbíróság annak a 13 éves, nádudvari fiúnak az ügyében, akit másfél éve vert és alázott meg két tinédzser lány – előbb az általános iskola épületében, majd az intézmény bejáratánál.

A két elkövető egyikét – egy 15 éves lányt – társtettesként elkövetett kényszerítés bűntettében, garázdaság vétségében és könnyű testi sértés vétségében találták bűnösnek, ezért két évre próbára bocsátották. Ő az előkészítő ülésen még tagadta, hogy a vádirattal megegyezően követte volna el a bűncselekményt, a tárgyaláson viszont beismerő vallomást tett. 

A másik, 16 éves lányt társtettesként elkövetett kényszerítés bűntette miatt bocsátották 1 év 6 hónap próbára, ő már az előkészítő ülésen beismerte a bűnösségét. Mindkettejük mellé pártfogó felügyeletet is elrendeltek. 

A bírósági közlemény szerint a 15 éves lány először 2018. június 6-án, délelőtt, az általános iskola folyosóján bántalmazta a fiút, mert őt okolta a barátjával való szakítás miatt. Falnak lökte a fiút, majd többször megütötte, megkarmolta a karján, és lábon rúgta. A fiú ellökte magától a lányt, aztán lábon rúgta, aki ettől elesett. 

Hírdetés

A lány ezután az osztályterembe is követte a fiút, és hangos szitkozódás közepette bántalmazta őt, és az egyik osztálytársát is lökdösni kezdte. Az egésznek az vetett végett, hogy a többi diák kiküldte a lányt a teremből. 

Tanítás után aztán a lány egy iskolatársával együtt várta a fiút az iskola hátsó bejáratánál, ahol felszólították, hogy kérjen bocsánatot. Ez meg is történt, majd a többi gyerek szeme láttára arra utasították, hogy térdeljen le, és puszilja meg a 15 éves lány lábát. 

A fiú erre sírva fakadt, és félelmében megtette, amire kérték, közben egy diák végig videózott. A lányok aztán nevetve távoztak a helyszínről. 

A bíró szerint ez tanulságos eset volt a lányok számára, és főleg a 15 éves lány esetében látszik, hogy átgondolta az eddigi cselekedeteit és jó irányba változott az élete. A másik lányra viszont büntetőeljárás vár egy másik, hasonló bűncselekmény miatt. 

Az ítélet jogerős, az ügyészség és a vádlottak is tudomásul vették a járásbíróság döntését. 

(Fotó: illusztráció)


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »