Elismerték: maradandó károsodást okozott a Covid-oltás

Elismerték: maradandó károsodást okozott a Covid-oltás

Németországban mintegy 65 millióan kaptak legalább egy koronavírus-oltást, közülük 11 827-en kérték az oltás által okozott károk elismerését.

A német hatóságok eddig 467 esetben ismerték el hivatalosan a Covid-oltás okozta károkat, ami elenyésző szám az egészségügyi hatóságokhoz befutott csaknem 12 ezer panaszhoz képest.

A Spiegel azonban arról ír a Neue Osnabrücker Zeitung című lap alapján, hogy a beérkezett kérelmek körülbelül felét még nem dolgozták fel, több panaszt pedig elutasítottak.

Tisztázatlan, mennyi maradandó károsodást okozott a Covid-oltás MagyarországonA héten robbant a hírbomba, miszerint alacsony arányban ugyan, de a német hatóságok elismerték: számos esetben bizonyítottan van összefüggés a Covid-elleni oltások és bizonyos megbetegedések között. Magyarországon azonban nem vezetnek ilyen statisztikát, és becslés sincs a látenciára. A virológus viszont már két éve nem oltatja magát koronavírus ellen.

Hírdetés

Németországban korábban rendeletet hoztak arról, hogy azok a beoltottak, akik az oltást követően hat hónappal valamilyen egészségkárosodást tapasztalnak, a tartományi hatóságoknál kérhetik az oltási kár elismerését és a kártérítést.

A hatóságok csak abban az esetben adják meg a kártérítést, ha az okozott egészségügyi kár minden kétséget kizáróan túlmutat a normálisnak mondható oltási reakción, illetve tartós károsodásról van szó, írja az Exonomx.

Megosztás

The post Elismerték: maradandó károsodást okozott a Covid-oltás appeared first on Magyar Tudat.


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »