Elismerte Ukrajna: az oroszok megtalálták a HIMARS-rendszer ellenszerét

Elismerte Ukrajna: az oroszok megtalálták a HIMARS-rendszer ellenszerét

Az orosz elektronikus harcászati rendszerek hatékonyan zavarják Ukrajnában az amerikai HIMARS-rakétarendszereket, illetve Kijev drónflottáját, a nyugati országok azonban folyamatosan fejlesztik az ellenintézkedéseket – mondta Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter a Financial Timesnak.

Reznyikov azt mondta a brit lapnak, hogy a HIMARS-rendszerek nagyon pontosak, de az orosz elektronikus harcászati rendszerek már meg tudják őket zavarni. Hozzátette: a nyugati országok folyamatosan dolgoznak olyan megoldásokon, melyek az orosz ellenintézkedések hatékonyságát csökkentik.

Hírdetés

– Az oroszok fejlesztenek egy ellenintézkedést, mi tájékoztatjuk erről a partnereinket, ők pedig fejlesztenek egy ellenintézkedést az orosz ellenintézkedés ellen – fogalmazott Reznyikov.

Hozzátette: hasonló a helyzet a drónok esetén is: a technológiai verseny ingaként leng hol az egyik, hol a másik oldalra.

Mind Reznyikov, mind pedig más nyugati szakértők hangsúlyozták: ebből a háborúból nagyon sokat tanulnak az ukrán fegyveres erők, illetve NATO-szövetségeseik, azonban Oroszország is folyamatosan tanul és adaptálódik, írja a Portfólió.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »