Elismerte az amerikai tábornok – évtizedekig legyőzhetetlen az ISIS

Az amerikai hadsereg egyik magas rangú tisztje pénteken elismerte, hogy az Iszlám Állam (IS) elleni háború 10-20 évig is eltarthat. Ez eddig a leghosszabb időtartamú Iszlám Állam-ellenes forgatókönyv, ami nyilvánosságra került, ami messze megengedőbb, mint amiről eddig a Pentagon vagy az Obama- adminisztráció hivatalosan beszélt.

Ray T. Odierno tábornok szerint a szélsőséges terrorszervezet jelenleg növekszik ezért is lesz nehezebb legyőzni, mint eredetileg gondolták. „Az Iszlám Állam legyőzése nem pusztán egy katonai kérdés. Ez egy gazdasági kérdés. Ez egy diplomáciai kérdés.” Odierno aki augusztusban nyugdíjba vonul azt mondta, hogy az amerikai hadsereg a költségvetési megszorítások miatt nem lesz képes megtenni mindent, amit kérnek tőlük. Arra a felvétésre, hogy a terrorszervezetet nem légicsapásokkal, hanem szárazföldön kellene megtörni Ordierno úgy reagált, hogy másoknak kell ezt megtennie, elsősorban a Közel-Kelet nemzeteinek. Az Amerikai Egyesült Államok feladata mindössze az lehet, hogy támogatja ezeket az erőfeszítéseket.

Hírdetés

Egyes elképesztő elemezések szerint az Iszlám Államot hagyni kellene kiforrni, hogy klasszikus országként mérséklődni kényszerüljön a terrorszervezet.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »