Elismerte a német rendőrség azt a lipcsei NÉGER támadást, ami sokkolta a magyar vívókat

Valósággal sokkolta a Magyar Vívószövetség megbízott főtitkárát és a válogatottat is, amit a németországi Lipcsében a vívó vb idején láttak. Boczkó Gábor az M1-nek még kedden azt mondta: a város főterén lévő szállásuk előtt folyamatosak voltak a rendbontások, amelyek valószínűleg migránsokhoz köthetők. A német rendőrség azóta elismerte a támadást, amiről a magyar vívók beszámoltak – írja a Híradó.

A sportvezető beszámolt egy olyan esetről, amikor egy bevándorló egy nagy bozótvágóval hadonászott a főtéren. Emellett egy gyerekrablási kísérletnek is szemtanúi voltak. Egy színesbőrű ember el akart rabolni egy fehér hölgytől egy két-három hónapos csecsemőt. Később a rendőrök elvették a csecsemőt, de nem tudták megbilincselni, ellenállt. Boczkó megrázó élménynek nevezte az átélteket. Budapesten azért ilyet nem látni napi szinten – fogalmazott. Németországban ugyanakkor az ilyen mindennaposnak számít, legalábbis ez derült ki abból a levélből, amelyet a lipcsei rendőrség küldött az M1-nek, miután a vívók által elmondott esetekről érdeklődtünk.

Hírdetés

Ebben elismerik, hogy tényleg intézkedtek egy olyan esetnél, ahol egy észak-afrikai pár vitába keveredett, és egy ideig többen köréjük gyűltek.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »