Elismerte a bíró! Szándékosan csalta el a magyar olimpikon bronzmeccsét

Elismerte a bíró! Szándékosan csalta el a magyar olimpikon bronzmeccsét

Péteri László, 2014 aranysípos bírója a Borsnak azt nyilatkozta: a Lőrincz Viktor meccsén szőnyegelnökként közreműködő szlovén Sztaniszlav Sernek elárulta neki, folyamatos pressziót gyakoroltak rá, hogy Lőrincz ellen ítéljen.

Hírdetés

 
 
Sernek azt mondta, erre nem volt hajlandó, ám a háttérből utasították, hogy ez a kötelező teendője, így végül mégis elcsalta Lőrincz meccsét.
 
Nem ez volt az egyetlen hasonló botrány az olimpián: két másik aranysípos bíró,  az amerikai Zachany Errett és a francia Regina Le Greit kijelentették, hogy nem vezetnek több meccset, mert előre megszabták nekik, hogy kinek kell nyerni.
 
A szálakat állítólag az UWW orosz alelnöke, Mihail Mamiasvili mozgatja a háttérből, aki többek közt Péterit sem engedte ki a riói olimpiára, mert többször is ítélni mert orosz birkózók ellen. Az orosz alelnök alvilági körökkel ápol kapcsolatot, emiatt ki is utasították az Egyesült Államokból.
 
Nenad Lalovics, a szövetség szerb elnöke viszont kemény választ adott: az olimpián ténykedő bírók 80%-át eltiltotta.
 
Mint ismert, a bronzmeccsen 3-2-es magyar vezetésnél Lőrincz érthetetlen módon kapott egy intést, amivel az állás 3-3-ra módosult, és mivel így a német Kudláé volt az utolsó pont, ő nyerte az érmet.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »