"Elismerem, győzött Lázár János!" – A volt polgármester áskálódása megbuktatta Márki-Zayt?

"Elismerem, győzött Lázár János!" – A volt polgármester áskálódása megbuktatta Márki-Zayt?

ELISMEREM: GYŐZÖTT LÁZÁR JÁNOS! …ÉS VESZÍTETTEK A VÁSÁRHELYI GYEREKEK.

– ezzel a gondolattal kezdi bejegyzését a független városvezető, aki hosszasan értekezett arról, hogy Lázár János, korábbi fideszes polgármester emberei miként igyekeztek ellehetetleníteni az ő munkáját és egyben a vásárhelyi gyerekek mindennapjait azzal,

  • hogy nem rendezték meg az éves hagyománynak számító aszfaltrajzversenyt,
  • hogy mondvacsinált indokkal lemondták a minden évben Mikuláskor megrendezett cirkuszt,
  • hogy úgy intézik a közbeszerzéseket, hogy azoknak ne lehessen győztese, és így nem készül el időre az iskolák szigetelése és felújítása,
  • illetve azzal, hogy a HMSZ Zrt. a várossal kötött szerződése ellenére a hó végén bezárja a helyi stadiont (ezt a helyi klub vezetője a polgármester döntéseként tálalta, ennek nyomán mi is így számoltunk be róla).
  • A város első embere ezért úgy döntött, nem húzza tovább a Lázár Jánossal és embereivel folytatott háborút, mert annak csak a város látná még jobban kárát, ezért négy pontban foglalta össze az ötleteit.

    Javasolja a képviselő-testületnek,

    Hírdetés

    hogy oszlassa fel magát, és írjanak ki új önkormányzati választást.

    Úgy fogalmazott, ha nem szavaznak neki bizalmat, akkor sértődés nélkül adja vissza a problémák megoldásának lehetőségét Lázáréknak, de ha ismét őt választják meg, akkor egy munkáját támogató és nem hátráltató közgyűléssel sokkal könnyebben tudná végezni a dolgát.

    Ezen felül azt is hangsúlyozta, hogy a kormánynak át kellene vállalnia Lázár felelőtlen gazdálkodásának következményeit – külön hangsúlyozta, hogy Lázár volt az, aki vásárhelyről Makóra irányíttatta a korábban a városnak szánt TAO-pénzeket -, vagy legalább reorganizációs hitelt kéne nyújtania az önkormányzat számára. Ezzel könnyedén meg tudnák oldani a város minden más problémáját, így meg tudnák menteni a strandot, a vtv-t és a súlyos anyagi gondokkal küzdő sportegyesületeket is.

    A sportklubok vezetőire külön is kitért, arra szólította fel őket, hogy mutassák be, hogy fogják megoldani a vásárhelyi gyerekek sportolását:

    „A HÉTEN TILTAKOZÓ NAGYGYŰLÉST ÉS EGYBEN A SPORTOLÓ GYEREKEK SZÜLEINEK FOGADÓÓRÁT SZERVEZÜNK A STADIONNÁL – az időpontot igyekszünk úgy meghatározni, hogy az egyesületek és a HMSZ Zrt. vezetői mellett Lázár János úr is jelen lehessen – nagyon szeretném látni, ahogy bátran a gyerekek szemébe néz…”

    – zárta sorait Márki-Zay.

    A teljes bejegyzés itt olvasható:

    Márki-Zay Péter bezáratja a hódmezővásárhelyi stadiont

    A klubelnök szerint Márki-Zay azzal indokolta a lépést, hogy Hódmezővásárhelynek nincs pénze a létesítmény üzemeltetésére. A kijelentést azóta a polgármester is megerősítette egy lakossági fórumon.”A lehetőséget felkínálták, hogy a Hódmezővásárhelyi Futball Club üzemeltesse a stadiont, de ez több sebből vérzik, hiszen pont azért ülünk itt, mert nincs pénzünk.


    Forrás:alfahir.hu
    Tovább a cikkre »