Elindult az Andrássy úton a tüntetők menete a Kossuth térre

Elindult az Andrássy úton a tüntetők menete a Kossuth térre

A demonstrációt a kínai Fudan Egyetem budapesti létesítése elleni tiltakozásul szervezték. Jámbor András „Tüntetés a Diákvárosért, a Fidesz ellen!” jelszóval hirdette meg a megmozdulást, amelyhez több ellenzéki párt és politikus is csatlakozott.

A megmozdulás résztvevői a tervezettnél kicsit később, fél öt magasságában indultak el a maszkos és maszk nélküli emberek kisebb-nagyobb csoportokban a Kossuth térre, ahol az eredeti tervek szerint 17:30-kor kezdődnének a beszédek. A program szerint felszólal Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester, Jámbor András, a tüntetés szervezője, valamint Karácsony Gergely főpolgármester.

Hírdetés

A tüntetéssel kapcsolatban Schand Tamás tartott sajtótájékoztatót szombaton, amelyen politikai hisztériakeltésnek nevezte azt, szerinte alaptalan pletykák és sajtóinformációk miatt tiltakoznak a szervezők. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára azt mondta, a tiltakozásnak azért nincs értelme, mert még csak a tervezésnél tart a folyamat, és sem a költségekről, sem a megvalósításról nincs döntés, mert az csak 2022 második felében várható.

Cikkünk frissül.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »