Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.

Dr. Pásztor Bálint és Lázár János hajnalban indultak Szegedről Szabadkára. A járat indulását nagy érdeklődés követte, mivel hosszú idő után ismét lehetővé vált, hogy az emberek vonattal tegyék meg a két határ menti település közötti utat. A Vajdasági Magyar Szövetség megbízott elnöke posztjában azt írta, hogy édesapjának és az általa vezetett VMSZ közel három évtizedes vasútfejlesztési törekvéseinek eredménye az, hogy ma Lázár Jánossal együtt tehették meg a Szeged-Szabadka utat.

A politikusok megtekintették a röszkei állomást is. Az úti okmányok ellenőrzése a vonaton történt. Az utasok azt mondták, történelmi pillanat ez számukra, ezért tartották fontosnak, hogy  az első járaton utazzanak. Az első járatot és a rajta utazó politikusokat Goran Vesić Szerbia közlekedési minisztere fogadta a palicsi vasútállomáson.

The post Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon appeared first on Külhoni Magyarok.


Forrás:kulhonimagyarok.hu
Tovább a cikkre »