Elindult a Pride

Elindult a Pride

Szigorú biztonsági intézkedések mellett szombat délután elkezdtek gyülekezni a Budapest Pride fesztivál felvonulásának résztvevői az Andrássy úton, az Operánál.

Több baloldali politikus is részt vesz a felvonuláson, amelyet Fischer Iván, a Budapesti Fesztiválzenekar vezetője nyitott meg. A kamionos menet az Operától indul. A rendőrség nagy erőkkel biztosítja a rendezvényt.

Hírdetés

Fodor: Nem szeretni, hanem elfogadni kell

Nem kell szeretni a melegeket, de elfogadni igen – hangoztatta Fodor Gábor. A liberális politikus szerint a Budapest Pride azt üzeni, hogy a melegek a másságuk vállalásával a társadalom elfogadását kérik. A Liberálisok Magyarországon is „teljes jogegyenlőséget” akar, vagyis a házasságkötés és az örökbefogadás lehetőségét is biztosítaná a homoszexuális pároknak. „Jogos dolog a meleg párok részéről, akik szeretettel szeretnék leélni az életüket, hogy szeretnének gyermeket akár örökbe fogadni. Ez a világ más tájékán lehetséges. Úgy gondolom, hogy Magyarországon is helyes lenne, hogyha ez lehetséges lenne” – fogalmazott az MLP elnöke.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »