Elindult a magyar szabadságkonvoj is

Elindult a magyar szabadságkonvoj is

Hétfő délután negyed háromig körülbelül nyolcvan autó gyűlt össze az M3-as autópálya mogyoródi leágazásánál azért, hogy tömörülésükkel elindítsanak egy magyar és nemzetközi kamionosokkal való többnapos szolidaritási akciót, melynek célja ezen kívül a globális elit visszaszorítása is.

Délután hatra a Hősök terére szerveztek demonstrációt, ahonnan a kamionos konvoj résztvevői elkezdtek a Kossuth térre vonulni. A Telex tudósítója arról számolt be, a tér bal oldalán este 6 után nem sokkal körülbelül 80-100 autó gyűlt össze – ebből nagyjából 10 furgon és 3 kisteherautó –, mellettük pedig pár száz tüntető sorakozott. A tüntetők egy része eleinte a Dózsa György úton elhaladó autósoknak lengetett zászlókat és kiabálta azt, hogy ébresztő, néhányan dudáltak vagy felfújható tapsrudakkal tapsoltak. Nem sokkal hat után Szűcs Attila, az esemény szervezője, illetve az Orvosok a tisztánlátásért nevű kezdeményezés alapítói, Pócs Alfréd és Tamasi József mondtak beszédeket a magyar zászlót és a kötelező oltást ellenző, szabadságot hirdető táblákat tartó embereknek, akik addig összegyűltek a téren.

Szűcs Attila főszervező felolvasta azt a hat pontot, amiben megfogalmazták követeléseiket, melyek elsősorban arra vonatkoznak, hogy a kormány szüntesse meg a vírussal kapcsolatos kényszerítő intézkedéseket és korlátozásokat, és kártalanítson mindenkit, aki ezek miatt került rossz helyzetbe. Ez nagyjából egybevág a kanadai kamionosok követeléseivel, ahogy az is, hogy a mostani járványkezelés felelőseit is el akarják számoltatni.

A következő felszólaló Pócs Alfréd ortopéd szakorvos volt, aki úgy vélekedett, hogy a mainstream média hazudik, az egészségügy pedig külföldi nyomásra mondja, hogy kell az oltás. Pócs szerint a gyerekeket pláne nem szabad beoltatni.

Hírdetés

A résztvevők a beszédek közben tapssal, dudálással és zászlólengetéssel fejezték ki egyetértésüket. A telexesek a helyszínen beszélgettek egy, a kötelező oltásokat ellenző nővel, aki elmondta, hogy egy oltása sincs, de az egész családjával együtt már átesett a betegségen, és nem érti, így miért nem számít védettnek. A nő szerint a felvonuláson sokkal többen kellene hogy legyenek, de az emberek nagy része „rózsaszín ködben” él, nem tudja, hogy mi veszi körül, és azt sem, hogy mi vár rá. Mint mondta, régebben a Fideszre szavazott, de szerinte itt már nincs jobb- és baloldal, és hozzátette, hogy egyedül a Mi Hazánk Mozgalom és Toroczkai László képviseli azt az álláspontot, hogy nincs szükség a vakcinára. Arról is beszélt, hogy szerinte napi szintű, transzparens adatközlésre lenne szükség, hogy kiderüljön, hány oltott került kórházba Covid-fertőzés miatt.

A több száz fős tömeg aztán a beszédek után az Andrássy úton elindult a Kossuth tér irányába. A kanadai mintára megszervezett hétfői, magyarországi megmozdulást egy többnaposra tervezett demonstráció kezdetének szánják. Az eseménysorozatnak a Hungarian Freedom Convoy 2022 nevet adták, és a kiírás szerint lényegében a nagyobb, nemzetközi World Freedom Convoy 2022 magyarországi ágáról van szó. A terv az, hogy a különböző országokból egyszerre, február 14-én érkezzenek be a konvojok Brüsszelbe.

Részvételre buzdított a Mi Hazánk is:


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »