Elindulnak Angliából a migráns gépek, de lehet hogy senki nem lesz rajta

Elindulnak Angliából a migráns gépek, de lehet hogy senki nem lesz rajta

Az első járat, amely a tervek szerint illegális migránsokat szállítana Nagy-Britanniából Ruandába, úgy tűnik, egy nagyrészt üres géppel fog indulni.

A kitoloncolási járat-saga legújabb fordulatában a brit kormánynak sikerült elhárítania a jogi kihívást a Ruandába tervezett első, migránsokat kitoloncoló járat ellen. Mindent összevetve ez önmagában is eredménynek számít, figyelembe véve, hogy az Egyesült Királyságnak milyen siralmas eredményei vannak a határellenőrzési szabályok jogi megtámadásával szembeni védekezésben.

Azonban, bár a járat szinte biztosan felszáll, most úgy tűnik, hogy teljesen más kérdés az, hogy valóban lesz-e migráns a gépen.

Hírdetés

Az állami tulajdonban lévő BBC jelentése szerint az eredetileg Ruandába tartó gépre felszállni tervezett 37 migráns közül sokan egyéni jogi kifogásokat nyújtottak be, így sokan egyelőre megúszták az utazást.

Ennek eredményeként a Care4Calais migránsbarát civil szervezet úgy tűnik, hogy a járatra már csak körülbelül 11 migránsnak kell felszállnia, és a belügyminisztérium egyik forrása állítólag megerősítette a műsorszolgáltatónak, hogy több az eredetileg repülni tervezett migránsnak sikerült legalább egy kicsit meghosszabbítania a Nagy-Britanniában töltött idejét.

Mi több, a BBC egyik szakértője arra számít, hogy a nem hivatalos 11 fős szám még tovább csökken, és azt sugallja, hogy a járaton a tervezett felszállásig valószínűleg már senki sem lesz – írta meg a Breitbart.


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »