Elindul az MDF a 2014-es választáson

Elindul az MDF a 2014-es választáson

Együtt indul az országgyűlési választásokon a Jólét és Szabadság Demokrata Közösség (JESZ) és a Magyar Demokrata Fórum (MDF). Nagy kérdés, hogy önálló jelölőszervezetként veszik nyilvántartásba magukat, vagy pedig pártszövetségként, mivel utóbbi esetben 10 százalékot kell elérniük.

A JESZ országos gyűlésének tagjai úgy határoztak, hogy a tisztességes antallisták és az új nemzedék képviselői szövetséget kötnek – tudósított a párt honlapja. A Jólét és Szabadság Demokrata Közösség tagjai úgy határoztak, hogy a párt országos listáján csak olyan jelöltek szerepelhetnek, akik az elmúlt 20 évben is hűségesek maradtak az Antall József volt miniszterelnök által képviselt politikai tisztességhez, nem váltották azt aprópénzre. Vagy olyan jelöltek, akik az új nemzedék tagjai, így nem vettek részt a mai politikai élet teljes elkorrumpálódásában.

Hírdetés

A JESZ országos gyűlésének résztvevői támogatják, hogy ne mutyipolitika, hanem népszavazás döntsön Magyarország jövőbeni energiapolitikájáról, ugyanakkor elutasítják a Párbeszéd Magyarországért (PM) ez ügyben tett kezdeményezését. A Jólét és Szabadság Demokrata Közösség országos gyűlése befejezte a párt tisztújítását. A résztvevők 98 százalékos többséggel újjáválasztották a régi elnökséget.

Elárverezték a székházat
Mint arról korábban beszámoltunk, december végén 70 millió forintért elárverezték a Szilágyi Erzsébet fasori egykori MDF-székházat, a párt jogutódja, a Jólét és Szabadság Demokrata Közösség vezetője szerint azonban nem kell kiköltözniük, mert bíróságon támadták meg a végrehajtást, és vitatják a milliós tartozások jogosságát is.

Makay Zsolt, a JESZ elnöke az Origónak azt mondta: nem kell kiköltözniük, mert bíróságon támadták meg a végrehajtást, továbbá pert indítottak több végrehajtást kérő cég ellen, mert szerintük túl magas összegeket követelnek. A pártelnök hozzátette: a székház elárverezése „azért sem egyszerű”, mert nem csak a párt tartózkodik benne: hat lakás is található az épületben, és a párt alapítványa is oda van bejelentve. Hozzáfűzte: az árverezés nem zavarja a párt felkészülését a választásokra. A JESZ vezetője októberben az MTI-nek elmondta: az MDF-től csaknem egymilliárd forintos adósságot „örököltek”, amely 500 millió forint jelzálogalapú hitelből és 400-450 millió forintnyi számlatartozásból áll.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »