Elhúzott a Jobbik, de az MSZP elnöke nem akar kapkodni

Elhúzott a Jobbik, de az MSZP elnöke nem akar kapkodni

Tóbiás József szocialista pártelnök az Index.hu számára adott interjúban kifejtette, hogy nem tölti el aggodalommal az MSZP mélyrepülése. Az Index.hu felvetette, hogy Mesterházy támogatóinak egyik kritikája, hogy a Jobbik elhúzott az MSZP mellett, holott az elmúlt négy évben azért sikerült a pártnak maga mögé szorítania a jobboldali ellenzéket. Tóbiás úgy mentegetőzött, hogy a Jobbik tavaly májusban előzte meg az MSZP-t az EP-választásokon és akkor nem ő volt az elnök, és a pártot nem a mostani elnökség irányította.

A hírportál ekkor feltett egy újabb kérdést: „nem érzi magát hibásnak, hogy egyre jobban lemarad az MSZP a Jobbiktól?” Tóbiást azonban nem lehetett zavarba hozni: „más utat járunk be, mint mondtam. Nem hozzájuk hasonlítom magam. Nem szabad kapkodni, új alapokat kell lerakni” – felelte patópáli nyugalommal a politikus.

Horn-center lesz az MSZP-sasfészek csodafegyvere

Kiderült, hogy a Jókai utcai pártszékházban majdnem kikapcsolták az áramot, az adóssághalmaz rendezetlensége miatt, de jelenleg a párt újjászületése zajlik. Ennek alátámasztásául Tóbiás elmesélte azt is, hogy létre akarnak hozni egy úgynevezett „Horn-centert”.

Egy olyan helyet, fórumot, agorát, ahol a baloldali gondolkodók, műhelyek, szervezetek, fiatalok, értelmiségiek, civilek, Facebook-csoportok összegyűlhetnek, hogy például a bevándorlással kapcsolatos nézeteiket megbeszéljék.

Hírdetés

Mesterházynak és az összefogásnak befellegzett?

Tóbiásnak saját bevallása szerint nincsenek miniszterelnöki ambíciói, de azt is elmondta ugyanakkor, hogy Mesterházy Attila sem térhet vissza, hiszen elődje elkövetett olyan hibákat, amiket nem lehet megismételni, és nem hiszi, hogy a 2014-ben lemondott pártelnök a 2016-os tisztújításon vissza akarna térni. Tóbiás szerint Mesterházynak inkább „külpolitikai szaktudását” kellene kamatoztatni.

Ez azért egy nem is annyira finom célzás. Tóbiás jelenleg azonban nem látja úgy, hogy létjogosultsága lenne a Nagy Miniszterelnöki Castingnak, szavai szerint ez most az építkezés ideje, aminek ugye része a csodafegyvernek tartott Horn-center is. Tóbiás elmondta azt is, hogy „az ellenzéki oldalon zajló összefogósdi 2013 nyarától finoman szólva nem volt sikeres. Tekintsük úgy, hogy nagy tapasztalás volt.”

Idén nem lesz másik váltópárt

„Én sosem mondtam, hogy 2015-ben váltópárt leszünk. Ígértem bármikor is, hogy győzelemre viszem a pártot 2015-ben? Hogy előrehozott választásokon fogunk nyerni? Nem mondtam, mert építkezni kell.” – mondta Tóbiás József.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »