Elhunyt Szántó Tibor csokoládékészítő

Elhunyt Szántó Tibor csokoládékészítő

A család nevében mély fájdalommal és megrendüléssel tudatjuk, hogy Szántó Tibor csokoládékészítő hosszú betegség után ma éjjel elhunyt – közölte a hírt a Szabó Tibor Fine Chocolates manufaktúra Facebook-oldala csütörtökön.

Hírdetés

Szántó Tibor eredetileg cukrásznak készült, ám végül szülei épületgépészeti családi vállalkozásában kötött ki – olvashattuk a Hvg.hu 2015-ös portréjában. Később borászatot tanult, és tanulmányútjai során, a 2000-es évek elején többször eljutott Olaszországba. Itt került közelebbi kapcsolatba a minőségi csokoládékkal, amelyek egyből magukkal ragadták. Mivel itthon nem talált megfelelő képzést, Belgiumban és Hollandiában tanulta ki a szakmát. Saját manufaktúráját 2006-ban indította el.

A csokoládé iránti rajongása nem csak a gyártásban, az oktatásban is megnyilvánult. Hosszú éveken át futó kurzusain több ezren ismerkedhettek meg a csokikészítés fortélyaival, tanfolyamain a laikusok mellett csokikészítők, kereskedők és bolttulajdonosok is megfordultak. Háromszáz éves technológiával készülő csokoládéi igazi különlegességnek számítanak Európa-szerte, több terméke komoly díjakat nyert a nemzetközi csokoládéversenyeken.

A gyászjelentést a manufaktúra így zárja: „Bennünk, akik valaha is kóstolták a a csokoládéit vagy hallották őt a csokoládéról beszélni, előadni, fog tovább élni ezután.” 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »