Elhunyt Selmeczi Borbála

Harmincnyolc évesen elhunyt Selmeczi Borbála, aki évekig vezette a Duna Televízión a Dunáról fúj a szél című műsort, és népdalokat tanított a tévénézőknek.

Selmeczi György zeneszerző lánya haláláig a Kolozsvári Magyar Opera munkatársa volt, mellette tanított a Színház- és Filmművészeti Egyetemen – írta honlapján a Kolozsvári Magyar Opera. A Duna Televízió és a Bartók Rádió zenei szerkesztőjeként Selmeczi Borbála folyamatosan műsoron tartotta a Kolozsvári Magyar Operáról szóló eseményeket. Szívügye volt a kolozsvári, erdélyi magyar zenei élet értékeinek a népszerűsítése.

Hírdetés

Selmeczi Borbála Ének-zene karvezetés szakon szerezte első diplomáját a Zeneakadémián, majd a Miskolci Bartók Béla Zeneművészeti Egyetemen zongoratanár, kamaraművész szakon kitüntetéssel végzett.

Karvezetőként elindítója és szerkesztő-műsorvezetője volt az Énekelj velünk! című kórusműsornak, színvonalas beszélgetéseit, tudósításait, riportjait hallhatta a közönség az Arckép című portréműsorban, az Összhangban és a Bartók Rádió Muzsikáló reggel és délután adásaiban. A rádiózás mellett mindene volt a kamarazenélés, a néptánc és a kóruséneklés maga is aktívan énekelt az Ars Nova Énekegyüttesben – írta az MTVA.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »