Elhunyt munkatársaikra emlékeztek a Budai Irgalmasrendi Kórházban

Elhunyt munkatársaikra emlékeztek a Budai Irgalmasrendi Kórházban

A Betegápoló Irgalmasrend budai kórházában november 3-án szentmisét tartottak az elmúlt években elhunyt munkatársak emlékére, a Budai Irgalmasrendi Kórház pasztorális tanácsának szervezésében.

A kórházi dolgozók harminchárom munkatársuk nevét vitték a közös emlékezésre és imádságra, akikért így név szerint imádkoztak a szentmisén. Orvosokról, ápolókról, asszisztensekről, háttérben dolgozó irodai, műszaki, takarító kollégákról, valamint önkéntesekről emlékeztek meg.

A szentmisében felolvasták a neveket, és mindannyiukért gyertyát gyújtottak. A meggyújtott mécsesek lángjának forrása a húsvéti gyertya volt, mely így a feltámadás fényét hozta, enyhítve a veszteségek fájdalmát.

Hírdetés

A közös imádságot, szentmisét követően a résztvevők egy kötetlen találkozón felidézték az emlékeiket az elhunyt kollégákról, barátokról. A beszélgetésen egyértelművé vált, hogy kórházuk nem csupán egy munkahely, hanem a közös múlt, az emlékek, a barátságok közösséggé formálják őket, melynek részei mindazok, akikkel valaha együtt járták az utat.

Forrás és fotó: Budai Irgalmasrendi Kórház

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »