Elhunyt Kékes Zoltán, a Dolly Roll énekes-gitárosa

Elhunyt Kékes Zoltán, a Dolly Roll énekes-gitárosa

A gitáros-énekes-menedzser 67 éves volt. A Dolly Roll előtt a Geminiben és a Hungáriában is zenélt. A Dolly Roll három évtized alatt 27 lemezt jelentettek meg.

67 éves korában elhunyt Kékes Zoltán, a Dolly Roll énekese, gitárosa, menedzsere – a hírt a Story Magazin közölte Facebook-oldalán.

Kékes Zoltán 1973-1983 között a Hungária (együttes) tagja volt. A Dolly Rollt 1983 óta vezette. A zenész eredetileg üzemmérnökként diplomázott, de gyerekkorától zongorázott, és később áttért a gitárra. Első zenekara a Sinus együttes volt, amit az iskolatársaival alapított. 

A Dolly Roll előtt több zenekarban játszott: gitározott a Geminiben, 1973–1983 között pedig a Hungária tagja volt. A zenekarhoz 1980-ban énekesként csatlakozott Dolly, vagyis Penczi Mária Ilona.

Hírdetés

A Dolly Rollt a Hungária felosztása után alapították. A  popegyüttesben sokat változtak a szereplők az évek alatt, de Dolly és Kékes Zoltán, vagyis Sziszi mindvégig tag maradt.

Már az első, Vakáció című nagylemezük hatalmas sikert aratott. Három évtizedes fennállása alatt a zenekar 27 lemezt jelentetett meg, több mint ötmillió hanghordozót vásároltak a zenéjükkel. 12 lemezük aranylemez, 3 platinalemez és egy 1 gyémántlemez lett.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »