Elhunyt a Waffen-SS utolsó Lovagkereszttel kitüntetett harcosa

Elhunyt a Waffen-SS utolsó Lovagkereszttel kitüntetett harcosa

A III. Birodalom legértékesebb kitüntetéséből a 18 milliós német hadseregben, illetőleg a szövetséges államok még ennél is nagyobb haderejében, mindössze 7331 Lovagkeresztet osztottak ki.

A Waffen-SS milliós állományából csak 430-an részesültek ebben a megtiszteltetésben. 2019-ben már csak egyetlen élő tagja maradt ennek az elit társaságnak, de a napokban ő is távozott a Valhallába.

Rudolf von Ribbentrop 1921 május 11-én született Wiesbadenben. Az édesapja szintén az SS-ben szolgált, Joachim von Ribbentrop a III. Birodalom híres külügyminisztere, első világháborús veteránt, állítólagos háborús bűnökért 1946-ban végezték ki a győztes nagyhatalmak. Rudolf 1939-ben lépett be az SS-be, végigharcolta a háborút, olyan magas kitüntetéseket érdemelt ki mint a Vaskereszt I. illetve II. osztálya, a Német kereszt, a bronz gyalogsági rohamjelvény, a sebelülési érdemrend valamennyi fokozata és természetesen a Lovagkereszt, amit a harkovi csatában nyújtott hősies teljesítményével érdemelt ki. 24 évesen már századosi rangban szolgált.

Hírdetés

Az említett harkovi ütközeten kívül részt vett a franciaországi csatában, a legnagyobb páncélos összecsapásban Kurszknál, harcolt Normandiában, és az ardenneki offenzívában.

2019. május 20-án Ratingenben halt meg 98 évesen.

Magyar Harcos (olvasónk)


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »