Elhunyt a legendás győri professzor

Elhunyt a legendás győri professzor

Kovács Ferenc 78 éves volt. A nyugalmazott egyetemi tanár, az Universitas-Győr Alapítvány kuratóriumának alapító tagja volt.

Dr. Kovács Ferenc pályakezdő egyetemi oktatóként a Budapesti Közgazdaság-tudományi Egyetemen dolgozott.

Az 1990-ben széles körű összefogással létrehozott, az egyetemmé válás konkrét programját készítő, szervező Universitas-Győr Alapítvány szakmai és pénzügyi hátterét akkori kormányzati vezetőként, a Közlekedési, Hírközlési és Vízügyi Minisztérium helyettes államtitkáraként az országos szállítási, logisztikai, hírközlési cégek bevonásával támogatta.

Hírdetés

A kuratórium karakteres véleményt megfogalmazó tagjaként két évtizeden keresztül alakította az Universitas-Győr Alapítvány tehetséggondozó, szellemiséget fejlesztő, támogató programját – idézi a gyászjelentést a Kisalföld.

Kovács Ferenc vezető szerepet vitt a győri közlekedésmérnöki képzés megújításában. Közlekedéstan egyetemi jegyzete, előadásai, lobbizásai a győri közlekedésmérnök képzés szakmai kiteljesedését szolgálják napjainkban is.

Dr. Kovács Ferenc 2013-ban nyugállományba ment, de oktatási, tudományos, koordináló munkájával továbbra is részt vett az Egyetem életében. Kollégái, hallgatói nyitott, kiváló felkészültségű, logikus és gyakorlati gondolkodású, a teljesítményt, a tanulmányokat és a plusz érdeklődést mindig támogató, jó kedélyű, tekintélyes professzort gyászolnak.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »