Elhunyt a 2006-os rendőrattack során kilőtt szemű férfi

Elhunyt a 2006-os rendőrattack során kilőtt szemű férfi

Nagy László halálhíréről Skrabski Fruzsina, az Áldozatok 2006 című dokumentumfilm alkotója tájékoztatta a nyilvánosságot.

Skrabski Fruzsina dokumentumfilmes újságíró Facebook-oldalán közölte a hírt, amely szerint elhunyt a 2006-os rendőrattack során kilőtt szemű tüntető Nagy László, a demonstrációsorozatról készült dokumentumfilm-alkotás egyik tanú szereplője.

A filmes említése szerint Nagy László szeme elvesztése után az egész élete tönkrement.

Ismert, 2006 szeptember közepén látott napvilágot Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök májusban elhangzott balatonőszödi beszéde, amelyben a szocialisták parlamenti frakciója előtt trágár szavak kíséretében beszélt arról, hogy az addigi balliberális kormányzás mennyi hibát követett el, illetve hogy „nem csináltak semmit négy évig”, illetve hogy a költségvetési adatokat is visszatartották, illetve meghamisították.

Hírdetés

A beszéd Kossuth rádióban történt elhangzása után a Kossuth téren tömegdemonstráció kezdődött, a részt vevők Gyurcsány Ferenc távozását követelték, a tüntetéssorozat során a demonstrálók egy kis csoportja a Magyar Televízió székházát is megtámadták, felgyújtották, a belvárosi utcákon pedig gumilövedékekkel lőttek az emberekre azonosítószám nélküli rendőri egyenruhások (egy ilyen esemény során sérült meg Nagy László), október 23-án pedig lovasroham támadt a Fidesz ünnepi rendezvényéről távozókra. Ezekben a hetekben válogatás nélkül vitték be kihallgatásra az utca embereit és tartották őket fogva bizonyítékok és indoklás nélkül.

Az események feldolgozására készült az Áldozatok 2006.

A filmet ITT lehet megtekinteni.

Nyitókép: Áldozatok 2006 dokumentumfilm

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »