Elhitte a 89 éves túlélő, hogy megint ki akarják fosztani a fasiszta magyarok, ezért inkább kukába rakta minden pénzét

Elhitte a 89 éves túlélő, hogy megint ki akarják fosztani a fasiszta magyarok, ezért inkább kukába rakta minden pénzét

A kerületi ügyészség vádat emelt egy 63 éves férfi ellen, aki 2018. május 1-jén telefonon felhívta az időskorú sértettet azért, hogy tőle pénzt csaljon ki. A férfi álnéven mutatkozott be, és azt mondta, hogy a hitközség megbízottjaként segít a sértett megtakarítását biztonságba helyezni, mivel a sértettet lehallgatják, és a pénze a bankban és otthon is veszélyben van. A vádlott a pénz átvételéről elismervény kiállítását ígérte.

A nő hitt a férfinak, és a következő napokban beváltotta értékpapírjait, kivette a bankból devizáját, és megtakarításait a vádlott útmutatásának megfelelően – 3 részletben – a XIV. kerület, Fogarasi úton található parkban lévő kukában helyezte el. A vádlott a letett pénzt elvette, és telefonon mindig megnyugtatta az időskorú sértettet, hogy pénze biztonságba került.

Hírdetés

A férfi 2018. május 9-én, egy utcai telefonfülkéből további pénzt kísérelt meg kicsalni a nőtől, amikor a megfigyelést végző rendőrök elfogták.

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a férfi ellen jelentős kárt okozó a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idő koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságra. A bűncselekményt a törvény öt évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

A férfi letartóztatásban van – közölték az ügyészség honlapján.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »