Elharapóztak az antifa támadások Németországban

Elharapóztak az antifa támadások Németországban

A globális, egyre mélyebb őrület nyomán az idei évben megszaporodni látszanak az agresszívabb támadások Németország ellenségeitől, az antifától. Ezeket mutatjuk most vázlatosan összegezve.

Bombák robbantak egy nacionalisták által gyakran látogatott szórakozóhelyen és annak parkolójában. Az elkövető antifák az épületen “Fight Nazis Everyday” feliratot hagyták. Emberi áldozatot szerencsére nem követelt a robbantás. A rendőrség nem volt hajlandó bővebb tájékoztatást adni.

Paul Rzehaczek-et, a Junge Nationalisten elöljáróját otthonában támadták meg a magukat rendőrnek kiadó antifák. A támadás brutalitását támasztja alá, hogy térdét kalapácsokkal ütötték.

Festékszórókkal rongáltak meg antifák magánházakat, kulturális- és üzleti épületeket.
A helyiek a rongálás előtt két németes külsejű, teljesen hétköznapi személyről számoltak be, akik később váltak gyanússá, mikor már többedjére jártak a környéken és eladó ingatlanok után érdeklődve.

Hírdetés

Az Antifa ekkor egy edzőtermet borított lángokba. Személyi sérülés nem történt ugyan, de a sportoló közösség tetemes anyagi károkat szenvedett.

Szintén április 12.-én, háromszáz kilométerrel délnyugatra, egy jobboldali koncerteknek teret adó csarnok az alapjaiig égett le. A tűz eredete gyújtogatás volt.

Egy szélsőjobboldaliak által koncertek lebonyolítására használt hétvégi ház szintén a lángok martalékává vált. A tűzoltóság beszámolója szerint a helyszínre vezető utakat kidöntött fatörzsekkel blokkolták az antifák.

Egy gyűlés- és emlékhelyként üzemeltetett tetőtéri terem felgyújtása miatt az egész épület akkora károkat szenvedett, hogy a tűzoltóság omlásveszélyessé nyilvánította azt. A kár mértéke Euróban mérve is 6 számjegyű.

A gyújtogatások mögött nagy valószínűséggel berlini és lipcsei antifa csoportok állhatnak, akik a helyiek jóhiszeműségét kihasználva jutottak az akcióik lefolytatásához szükséges információkhoz.


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »