Elhagyta Japánt a rangjáról lemondott hercegnő és férje

Elhagyta Japánt a rangjáról lemondott hercegnő és férje

Vasárnap indult New Yorkba a volt japán hercegnő, aki feladta uralkodói rangját, hogy hozzámehessen közrangú szerelméhez, akit az egyetemen ismert meg.

A 30 éves Komuro Mako – egykor Mako hercegnő – és vele egykorú férje, Komuro Kei távozását

a nagy japán műsorszolgáltatók élőben közvetítették a tokiói Haneda repülőtérről.

Komuro Kei, aki a Fordham Egyetem jogi karán végzett, egy New York-i ügyvédi irodában dolgozik. „Imádom Makót, és az életemet azzal akarom leélni, akit szeretek” – mondta újságíróknak a múlt hónapban, hagyományos külsőségeket nélkülöző, csöndes tokiói házasságkötésüket követően.

Hírdetés

A japánokat megosztotta a hercegnő választása. Sokan érzik úgy, hogy van beleszólásuk, mert a császári családot az adófizetők pénzéből támogatják.

Bár már korábban is előfordult, hogy egy japán hercegnő közemberhez ment hozzá, Mako az első, akinek lépése közfelháborodást váltot ki a közösségi médiában és a bulvársajtóban.

A császári palota orvosai októberben poszttraumás stressz-szindrómát diagnosztizáltak a hercegnőnél, akit nagyon megviselt a házassága körüli negatív médiavisszhang.

Mako hercegnő példátlan módon elutasította azt a 150 millió jenes (körülbelül 1,15 millió eurós) egyszeri juttatást, amelyet a császári udvarból való távozással ajánlanak fel a közrendű személlyel frigyre lépő családtagoknak, hogy az uralkodóház volt tagjaként is méltó körülmények között élhessenek.

A BBC News cikke szerint a New Yorkban letelepedő volt hercegnő munkát keres majd.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »