Elgázolt, majd cserbenhagyott egy kisfiút és édesanyját – természetes, hogy szabadlábra helyezik

A rendőrség indítványozta az előzetes letartóztatását, az ügyészség mégis szabadlábra helyezte a sofőrt. A 48 éves nő vasárnap este Nagykanizsán zebrán gázolt el és hagyott cserben egy négyéves kisfiút és az édesanyját.

A Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség a törvényi feltételek hiánya miatt – sem a bűnismétlés, sem a szökés veszélye nem áll fent – nem tett bírósági indítványt az előzetes letartóztatásra – közölte az MTI kérdésére a Zala Megyei Főügyészség szóvivője.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányságnak nincs információja arról, változott-e az elgázolt négyéves kisfiú és édesanyja állapota. A rendőrség hétfői közlése szerint a gyerek életveszélyes, a nő súlyos sérülésekkel került kórházba.

Hírdetés

A baleset vasárnap 20 órakor, a nagykanizsai Balatoni úton, kijelölt gyalogátkelőhelyen történt. Egy akkor még ismeretlen jármű ütötte el a zebrán átkelő kisfiút és édesanyját, majd a jármű vezetője segítségnyújtás nélkül továbbhajtott. A rendőrök egy fekete Mercedest kerestek, amelyet a kocsi sérülései alapján még aznap éjszaka azonosítottak, illetve elfogták, majd a kihallgatását követően hétfőn őrizetbe vették a járművet vezető 48 éves zalakomári nőt.

Az autót lefoglalták, a nő ellen segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt indítottak eljárást.

Lapinformációk szerint a gázolás szemtanúja volt a kisfiú édesapja, az elkövető pedig egy négygyermekes anya. Az MTI úgy értesült, hogy a balesetnél a gyanúsított autójában ült két kisgyermeke, a nő pedig a történtek után megállt egy benzinkútnál, hogy megnézze, mennyire sérült a kocsi, majd továbbment.

Korábban írtuk: A osztályos Merci, négy gyerek, Zalakomár – egyelőre ennyit lehet tudni a nagykanizsai gyermekgázolóról


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »